Függésekről a 7. Fenntarthatósági Napon

2014. 09. 25.
Szerző: Szimpatika
A civilizáció egyre bonyolultabb kínálati rendszerében mind több a függés. Élőlények, közösségek, államok, természeti és gazdasági rendszerek függenek egymástól, és minél bonyolultabb a rendszer, annál hajlamosabb az egyensúlyvesztésre, összeomlásra. A függésekről szól a 7. Fenntarthatósági Nap szeptember 27-én, a Millenárison.

A magunk által felépített rendszerbe kényelmesen belesimulva rendezkedtünk be függések garmadára. Egy-egy függőségi viszony, ami a mostban kényelmet, biztonságot nyújt és nyereséggel jár, hosszú távon diszkomfortot, védtelenséget, kiszolgáltatottságot eredményez. Hogyan születik meg mégis ez a viszony, mi táplálja, tartja életben, és van-e belőle kiút? Egyáltalán, keressük-e a kiutat? Energiapolitikus és bankár, szociológus és író, komédiás és pszichológus, toxikológus és filmrendező – mindannyian ezt feszegetik egy napon át, ugyanazon a színpadon, ki-ki a maga területén, tudásával, gondolataival, humorával.

Az FN7 örökös házigazdája Novák Péter. A programot délben dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológus inspiráló előadása nyitja meg, majd a szokásos interaktív szekcióbeszélgetések sora következik: idén energiafüggésről, gazdasági függésről, társadalmi függőségi viszonyokról lesz szó. A fórumokon részt vesz Ámon Ada, az Energiaklub igazgatója, Galambos Rita, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány stratégiai és fejlesztési igazgatója, Hegyeshalmi Richárd, az Index újságírója, Horváth Kristóf alias Színész Bob, slammer, színész; Kelemen Ágnes pszichológus, az Autonómia Alapítvány munkatársa, Küllői Péter, aki sikeres bankárkarrier után egyebek mellett a Mosoly Alapítvány alapítója, a Bátor Tábor elnöke; Martin József Péter, a Transparency International magyarországi ügyvezető igazgatója, Munkácsy Béla tanár, környezetmenedzser, a földrajztudomány doktora, Orosz Györgyi újságíró, közösségépítő, a „Hősök tere” elnevezésű projekt vezetője; Pőcze Flóra kulturális antropológus, aki a Moszkva tér hajléktalanjairól írt könyvével lett ismert; Prácser Attila, az Oszkár telekocsi egyik alapítója, Rohonyi Gábor rendező, Szegedi Csaba kolorista és Tari Annamária klinikai szakpszichológus. A fajsúlyos tartalmakat Dombóvári István standup-percei lazítják.

A déutáni +1 szekcióbeszélgetés visszatekint a múltba, tükörbe néz a jelenben, de leginkább a jövőről, a jövőnkről szól, ami mindannyiunk számára érdekes. Lehet majd hallgatni és lehet kérdezni, de anonim üzenni is. Pont, mint egy konferencián. Lesz mit nézni és lesz mit megérinteni, lehet félhomályban egyedül figyelni és lehet új barátságokat kötni. Hétköznapi kérdésekkel kiállítókat bombázni és megkóstolni ezt-azt. Este pedig lehet majd bulizni is. Pont, mint egy fesztiválon.

A Smárton Trió, Halott Pénz, Anima Sound System és Irie Maffia DJ Set (Columbo, Mc Kemon, JumoDaddy) buliján az amatőr kreatívoknak hirdetett pályázat díjátadója lesz a szusszanásnyi szünet: a nyár végén kiírt, „Te mitől függsz?” pályázatra több tucat izgalmas alkotás érkezett. A nyertesek a Telekom jóvoltából kategóriánként egy-egy Sony Xperia tabletet és személyes betekintést nyerhetnek kreatív ügynökségek munkájába, továbbá a helyszínen kiállított pályaművek közönségdíjasa is értékes nyereményben részesül.

A 7. Fenntarthatósági Nap főszervezője a Telekom, kommunikációs partnere a Fenntarthatósági Médiaklub és a Kultúrpart.

További információk:

https://www.fenntarthatonap.hu

https://www.facebook.com/fenntarthatonap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!