6 természetes orvosság a vérnyomás gyors csökkentésére

2014. 09. 28.
|
Címkék: kurkuma  Fokhagyma  Vérnyomás 
A hagyományos megoldás erre a szinte növekvőjárvány-szerű betegségre egyszerűen csak annyi, hogy az orvosok még több vérnyomáscsökkentő gyógyszert írnak fel. Az alábbiakban hat természetes és gyorsan ható szerről olvashatunk, amelyek segítenek a vérnyomást kordában tartani és megóvnak a hosszú távú egészségkárosodástól.

Az alternatív irányt követve több olyan ételt, illetve fűszert kell fogyasztani, amelyek természetes úton, veszélyes mellékhatások nélkül segítenek a vérnyomás csökkentésében.

Nyers mandula

Napi egy marék nyers mandula elfogyasztása jelentős változást hozhat a vérnyomásértékekben. A nyers mandula gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek tudományosan is bizonyítottan segítik a vér koleszterinszintjének csökkentését, továbbá csökkentik az artériás gyulladásokat és magát a vérnyomást is. Annak ellenére, hogy magas a zsír- és a kalóriatartalma, a mandula segíti a fogyást és az izomtömeg építését, természetes módon támogatva az egészséges keringést is. Más vérnyomáscsökkentő hatású csonthéjasokkal, pl. dióval együtt fogyasztva a mandula az egyik leghatékonyabb kardiovaszkuláris szupertáplálék.

Cayenne-bors

Vitathatatlanul az egyik leggyorsabb hatású vérnyomáscsökkentő, emellett erőteljes értágító hatással is rendelkezik, ennek révén pedig elősegíti a vérkeringést. Egy-két teáskanál Cayenne-borsot meleg vízben vagy teában, mézzel vagy Aloe verával elkeverve a magas vérnyomást hatékonyan megszüntető, házilag könnyen elkészíthető orvosságot kapunk. Ha ez az ital túl fűszeres az ízlésének, akkor Cayennebors-kapszulát is szedhet, ami szintén remek alternatíva lehet a vérnyomás csökkentésére.

Kókuszvíz

Káliumban, elektrolitokban és más fontos tápanyagokban gazdag. A kókuszvízről is kimutatták, hogy jelentősen képes csökkenteni a vérnyomást. Egy nemrégiben, a West Indian Medical Journal lapjain publikált kutatás szerint a kókuszvízfogyasztás a résztvevők 71%-ánál jelentős vérnyomáscsökkentést eredményezett, 29%-uknál pedig jelentősen csökkent a diasztolés vérnyomás. Még jelentősebb eredményeket értek el, amikor a résztvevők a kókuszvíz mellett maubit (a varjútövisfa kérgéből készülő trópusi ital) is fogyasztottak.

Nyers kakaó

Ez a másik nagy fegyver a magas vérnyomás ellen, aminek kötelezően ott kell lennie a polcon. Flavonidokban és más gyulladáscsökkentő anyagokban gazdag. A flavonidok egyrészt adaptogénként funkcionálva segítik a testet, hogy megbirkózzon a hipertóniát nagymértékben okozó stresszel, másrészt a vérnyomás szabályozásában kritikus szerepet játszó stresszhormonszint szabályozásában is részt vesznek.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a kakaóban található flavonidok jelentősen csökkentik a vérnyomást, ezzel egy átlagos, 4.7/2.8 Hgmm (higanymilliméter) vérnyomáscsökkenést okozva. A flavonidok elősegítik a szervezet védekezőképességét a stroke és szívbetegségek ellen, amelyek kockázata köztudottan megnő magas vérnyomás esetén.

Kurkuma

A kurkuma az egyik legjobb gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkező gyógynövény. Mivel a krónikus gyulladás a magas koleszterinszint és a magas vérnyomás elsődleges okozója, az aktív gyulladáscsökkentés által a kurkuma elősegíti a kardiovaszkuláris funkciók normál működését és fenntartja az egészséges véráramlást. A fekete borssal összehasonlítva, amelynek elsődleges összetevője a piperin, a kurkuma erősebben hat az erek ellazításában és hatékonyabban pucolja ki a szervezetből azokat az anyagokat, amelyek felgyülemlése magas vérnyomás kialakulásához vezethet. A kurkuma egyben természetes vérhígító is, ami egy másik fontos tulajdonsága a hipertenzió elleni küzdelemben.

Fokhagyma

Egy 2010-es ausztrál tanulmány szerint a fokhagyma egy igen hatékony természetes gyógyszer a koleszterinszint és a vérnyomás csökkentésére. A tabletta vagy kapszula formájában szedett fokhagyma jó kiegészítőként segíti, hogy ezt a gyógynövényt kellő mennyiségben fogyaszthassuk ahhoz, hogy áldásos hatásait kifejthesse.


Forrás: https://drtihanyi.com

Hozzászólások

Czibor Szilvia

2015. 07. 12. 16:59
Nekem a "gyógyíthatatlan" magas vérnyomásomat, ami 200/110 volt, a fehér fagyöngy teája hozta rendbe. Több mint 5 éve nem szedek gyógyszert. Az étrendembe beillesztettem a kollagént és a napraforgó lecitint.

zsolt

2015. 11. 07. 22:18
mi a recept írd meg légyszi.......mobilizmo67@freemail.hu szilvike

Lajos

2015. 11. 12. 08:23
Szilvia, kérem írja meg a fehér fagyöngy tea alkalmazását milyen módon végezte? Az étrend milyen volt? Nekem is magas a vérnyomásom, bár nem vészes...
Várom a válaszát.

Farkas Tibor

2015. 12. 26. 19:24
Kedves Szilvia! Én is szeretnék többet tudni a fagyöngyteáről és az étrendről!
Nagyon várom válaszát. (tiberiuslupus@gmail.com)

István

2016. 01. 22. 17:28
Kedves Szilvia!

Szeretnék többet tudni arról hogyan alkalmazta a tea kúrát.
Köszönöm. expressdienst2011@gmail.com

Gyöngyi

2016. 01. 24. 18:15
Kedves Szilvia!
Én is szeretném megérdeklődni, hogyan alkalmazta a fagyöngyteát és az étrendet!Köszönöm(gyongyi.juhasz12@gmail.com)

Tejfalussy András

2016. 01. 29. 15:25
JÓ, HA A ,,MENZAPROGRAMRÓL" MINDENKI TUDJA, HOGY ALJAS NÉPIRTÁS!

Azért, mert a gyerekek ételeiben az optimálishoz képest tízszeresre növelték a káliumot és ötödére csökkentették a konyhasót! Ezek népirtó hatása a mellékletben százszázalékosan bizonyítva van!!!
A ,,Menzareform" ,,napi max. 2 gramm nátrium és min. 4,7 gramm kálium pótlást" ír elő, ami tudatos megbetegítés a Nobel díjat kapott kutatók (egyik fizikus kollégámnál megtalált) hatásmérései szerint. 1950-ben kitüntették őket Nobel-díjjal (Kendall, Reichstein, Hench), ,,a mellékvesekéreg-hormonok és szerkezetük és biológiai hatásuk" felfedezéséért. Miután patkányokon és embereken kísérleteztek, a hatásmérések eredményeiből megállapították, hogy az étkezési káliumtúladagolás, s hiányos nátriumpótlás is elrontja az állat és ember stressz elleni védekezőképességét, életrövidítő és ivartalanító, vagyis fajirtó hatású!
A magyarok fokozott veszélyben vannak, ha a káliumtúladagolással és vagy nátriumhiánnyal lerontják a stressz elleni védekezőképességüket, mert részleges tisztítás után az ivóvízbázis folyókba vezetik a vírusos szennyvizet, ahová ipari és mezőgazdasági vegyszerek is bejutnak!
Az Orvosi Könyvkiadó MEDICINA által 1976-ban kiadott ,,Technika a biológiában 8,
A biológia aktuális problémái" c. könyv ,,A mellékvesekéreg biológiája" c. fejezetéből, amit az akadémiai nívódíjas Dr. Szabó Dezső szerkesztett, aki a Nobel-díjasok mérési eredményei kapcsán további 62 tudományos közleményre is hivatkozik, idézem a Menzareform tervezett várható eredményeit, zárójelben jelezve, hogy melyik ,,eredménye", melyik oldalon található:
,, A MELLÉKVESEKÉREG HORMONTERMELÉSÉVEL KAPCSOLATBAN A TUDOMÁNYOS KUTATÓK VISZONYLAG ÁTFOGÓ ÚJ VIZSGÁLATI EREDMÉNYEKKEL RENDELKEZNEK (134). NÁTRIUM-
HIÁNYOS VAGY KÁLIUMTÚLADAGOLÓ DIÉTÁN TARTOTT ÁLLATOKON (PATKÁNYOKON) ÉS EMBEREKEN IS MELLÉKVESEKÉREG-ELFAJULÁS KÖVETKEZIK BE, MIKÖZBEN A SZERVEZET ELEKTROLIT-HÁZTARTÁSÁNAK EGYRE SÚLYOSABB ZAVARAI TAPASZTALHATÓK (168):
A mellékvese abnormálisan megnagyobbodik (140)
A különböző stresszhatások kivédésére a szervezet képtelenné válik (167),
A szervezetben elégtelen a szőlőcukor-képződés, mely miatt elégtelen zsír- és cukorfelhasználás alakul ki (167),
Csökken a nátrium kiválasztása, a káliumé fokozódik (167) elsősorban a vesesejteknél, de a verejtéksejteknél és az emésztőrendszer mirigysejtjeinél is (167-168). Ha ez ha hosszabb ideig tart, törvényszerűen az alábbi betegségek kialakulásához vezet:
Idővel nátrium-hiány jön létre (168),
A nátriumhiány a szövetekben ozmózis-zavarhoz vezet, többlet-víz vándorol a sejtekbe (168),
Csökken a keringő vérmennyiség, a vér besűrűsödik, csökken a viszkozitása. (168),
Romlik a keringés (168),
A vese vérellátásának a zavara miatt csökken a szűrési (méregtelenítési) teljesítménye (168),
Idővel elégtelenné válik a veseműködés (168),
A bőr és a nyálkahártyák kóros elváltozásai (168),
Mellékvesekéreg-károsodás (168),
Mellékvese daganatok, sejtburjánzások, esetenként rosszindulatúak is (169),
Halálos Addison-kór tünetei alakulnak ki (168),"
T o v á b b i k ó r t ü n e t e k :
,, Magas vérnyomás (169), (étkezési konyhasópótlás csökkentéstől és vagy káliumbevitel növeléstől!!!!!)
Szívelváltozások (169),
Veseelváltozások (169),
Izomgyengeség (169),
Fokozott nátriumvisszatartás és fokozott káliumürítés (169),
A vérbesűrűsödés miatti veseműködés romlás fokozza a renintermelést, renintermelő vesedaganatok jönnek létre (169),
Leánymagzatok nemi szervei fejlődési zavarai, pl. szeméremajkak összenövése, klitorisz-megnagyobbodás (169-170),
Lánygyermeknél klitorisz-megnagyobbodás, idő előtti mentstruáció (170),
Felnőtt nőknél: klitorisz-megnagyobbodás, test- és arcszőrösödés, kopaszodás, érdes hang,
a menstruáció elmaradása, terméketlenség, az emlők sorvadása (170),
Fiatal fiúknál korábbi pénisz-megnagyobbodás, korábbi erőteljes izomzat kifejlődés, testnövekedés gyorsulás, a hónalj- és a szeméremszőrzet idő előtti megjelenése, korai szakáll-növekedés, hangmélyülés, hajritkulás (170),
Pszeudohermafroditizmus tünetként fiúgyermekeknél és férfiaknál emlő-megnagyobbodás (170),
Rosszindulatú daganatok (pl. emlőrák, prosztatarák) kialakulása és gyorsabb növekedése 170). "

Budapest, 2016. január 26.

A magyarok közérdekű jogos védelemként (BTK), a bűnüldöző szervek helyett is végzett megbízás nélküli kárelhárítási ügyvitel (PTK) keretében, valamennyi magyar önvédelemre felbiztatásához, változatlan szöveggel mindenhol terjesztéshez, felelősséggel közzéteszi: (nemes Sydo) Tejfalussy András Béla Ferenc (1-420415-0215, an.: Bartha Edit) okl. vill.mérnök, méréstudományi szakértő, www.tejfalussy.com, magyar.nemzetbiztonsagi.pjt@gmail.com, +36 20 218 1408.

Éva Király

2016. 02. 11. 17:35
A fagyöngyöt gyógyszertárban,vagy gyógynöény boltban lehet kapni.Egy eökanálnyit kell 2.5dl hideg izbe tenni,majd 8-10 órán át áztatni.De ha rákeresnek a Googlba A bükki füesemberre,Gyuri bácsira,akkor megtalálják szinte minden problémára a megfelelö gyógyteát.Bizhatnak benne,jószivel ajánlom! Egészséget mindannyiuknak! :)

Gál István

2016. 04. 25. 20:28
Nekem az a bajom ezzel/ezekkel, hogy hol kapható például nyers mandula v. kókuszvíz v. cayenne-bors, v. kurkuma. Nemrég vettem Q10-et, meg citromfű kapszulát, meg csalánteát, de egy centit nem ment egyelőre lejjebb a vérnyomásom, viszot vécére többször megyek a csalántól, először még szédelegtem is tőle. Persze nem magas a 130/90, néha 135/93 szerintem, ha mégegyszer mérem jó nagy levegőt véve többször is mérés közben, akkor a 130 helyett a felső 120 lesz, de a 90 marad, legfeljebb 88 lesz. Azt gondolom, hogy hülyeségek ezek, aki öreg, annak már keményebb az érfala. Én már 13 éve két órát tornázok naponta, már feleztem a fekvőtámaszt de még most is napi 220, oxigénpalack nélkül, 240 felülés, egy rakás súlyzós gyakorlat, guggolás sokszor, meg ilyenek, biciklivel járok, nyáron csak gyümölcsöt eszek, már csak a csokit kell letennem meg a nassot és leáll a szívverésem.

Agnes B

2016. 09. 24. 17:15
Tejfalussy Andrast kerdeznem,
Mi a helyes adagolasa a kalium/natrium esteben naponta,ha az emlitett adag a "MENZAREFORMBAN" helytelen? A magasvernyomason kivul sok mindenrol beszel az Ur ami rossz,de az ami jo arrol nem.

Éva

2016. 10. 08. 21:01
Legolcsóbb vérnyomáscsökkentő a propolisz. Reggel 30 csepp a teába, és kész. Mellette sok minden másra is hatásos. 1500,- Ft-ba kerül 50 ml. 1 hónapra elég.

Agnes B. R.

2016. 10. 17. 22:10
Gal Istvan a vernyomasod felso erteke nem magas, az also ertek egy kicsit az, a pulzust figyeld, ez a harmadik ertek. A csalan teat nem szabad inni magas vernyomasnal, de ugye a tied nem magas, ha magas lenne, cickafarkat, diolevelet, es oreganot javasolnek teanak. :-)

Ibolya

2016. 10. 25. 14:10
Nekem 40 éve ingadozó a vérnyomásom.Sajnos erről nem találtam olvasnivalót.Többféle gyógyszert szedtem, jelenleg is.Közben a szívemmel kezelnek és okozójaként a magas vérnyomást jelölték meg.Szerintem ez így nem igaz, mert a reggeli 165-ről délben 99 lesz.A pulzus 58-60, ugyanis gyógyszert szedek erre.

Mesterne Julia

2016. 12. 22. 20:46
Szilvia itt hagyott bennunket fakepnel. Mindig alacsony volt a vernyomasom de mostanaban szivritmus zavaraim vannak, szedulok, idonkent a falnak esek - vettem vernyomas merot inkabb jateknak. Hat talan jobb lett volna ha nem teszem - 197/121 REGGEL felkeleskor; napkozben lemegy, idonkent 100 ala de a pulzusom akkor is nagyon magas. Meg birja ki stroke nelkul es jovo heten elmegyek orvoshoz. Hogy mik nem tortennek az emberrel ha eleg sokaig el?!

Eross Jozsef

2017. 08. 09. 17:24
Nekem 160/140 mar a hazbol sem merek kimenni csak szdelgek mint a pipe.

Szóljon hozzá!

Augusztusi AKCIÓ

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hírlevél feliratkozás

Felhasználási feltételek, adatkezelés »

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2017. augusztusi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el

Legutóbbi hozzászólások

Lúgosító zöldségek, gyümölcsök, gabonák és tejtermékek

Annak érdekében, hogy hatékonyan elsajátítsuk a lúgosító életmódot, ismernünk kell azokat a táplálékokat, melyek lúgosítják vagy ...
Ludányi Emőke
2017. 08. 17. 17:46
Össze vagyok zavarva:a cikk szerint a köles az erősen savas gabonák közé tartozik,a hozzászólások szerint lúgosít:mi az igazság?-jó ...

Besenyei Péter: El kell fogadni, ha nem sikerül

Júliusi magazinunkban interjút olvashatnak Besenyei Péterrel, azonban helyhiány miatt nem tudtuk közölni a teljes beszélgetést. Most itt a ...
Mrs. Farida Stephen
2017. 08. 16. 17:36
Jó nap regisztrált magánpénz-kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítséget nyújtanak az emberek, cégeknek, akiknek ...

Fullajtár Andrea: „Rosszul tűröm az igazságtalanságot”

Most írja a doktori disszertációját, közben a Színművészeti Egyetemen tanítja a színészek következő generációját, esténként pedig a ...
MATTY
2017. 08. 16. 13:47
Matty vagyok Chicago-ból, és itt vagyok ezen az oldalon, hogy köszönetet mondj Dr.Akpada-nak a jó munkához, amit a kapcsolatom ...

A borderline személyiségzavar

A borderline személyiségzavarról igen sokat lehet manapság hallani, ám a legtöbben teljesen hibásan használják a fogalmakat, így a ...
Andrea Rice
2017. 08. 10. 13:45
Hello, Te vagy az USA-ból, Dubaiból, Kanadából, Ausztráliából vagy az Egyesült Királyságból egy nagyon valódi hitelt keresve ...

Online urológus

Az online rendelések hasznáról, hátulütőiről, és a magyar férfiakat érintő problémákról kérdeztük Dr. Kulcsár Dánielt, a soproni ...
viki
2017. 08. 10. 10:34
Kerem segitsen. Nem tudom mit tegyek, sajnos volt nogyogyaszati TOT SZALAG MUTETEM ES NEM SIKERULT, MAJD KISZEDTEK 25 NAPJA A SZALAGOT , ES SAJNOS ...

6 természetes orvosság a vérnyomás gyors csökkentésére

A hagyományos megoldás erre a szinte növekvőjárvány-szerű betegségre egyszerűen csak annyi, hogy az orvosok még több ...
Eross Jozsef
2017. 08. 09. 17:24
Nekem 160/140 mar a hazbol sem merek kimenni csak szdelgek mint a pipe.

A 10 leghatékonyabb házi gyógymód az ízületi gyulladás kezelésére

Az orvostudomány fejlettségének köszönhetően ma már sokféle módszer létezik az ízületi gyulladás tüneteinek kezelésére. Megéri ...
zsoka
2017. 07. 29. 21:08
Valaki esetleg tud valami jó megoldást a bal csuklom vagyis a hűvejk ujjam minden kisebb mozdulatra hasit,már több orvosnál voltam de mind az ...

A csalántea hatása az egészségre

Tibetben sok más hasznos, természet adta lehetőség között a csalánt is kiemelt gyógyhatású növényként emlegetik. Leveleit kiszárítva ...
Dr. Kovács Tibor
2017. 07. 20. 13:36
Az biztos, hogy nem árt csalánt fogyasztani, hisz elképesztő mennyi mindenre hatásos. A gyógynövények királya! Nagyon pontos a cikk, és ...

Dr. Garamvölgyi László: A bűncselekményeket jobb megelőzni!

Az ismert rendőrségi szakértővel májusi lapszámunkban készítettünk interjút.
Toth L
2017. 06. 29. 14:49
Sikerült volna fényt deríteni egy rejtélyre? József Attila 4 búcsúlevelet hagyott hátra a halála reggelén.

Palya Bea: Csak azt szabad csinálni, ami igaz és őszinte

Hogyan segít a félelmek legyőzésében a zene? Mit jelent egy népdal egy kamasznak? Miért fontos mozgásban tartani az életünket? Ezekeről, ...
Gyönös Károly
2017. 06. 26. 14:49
Nagyon birom a Palya Beát. Igazi nagy sztárnak fogja magát kinőni.