Utószezon

2014. 10. 04.
Szerző: Sallai Ervin
Mondtam, hogy a 100 millilitert meghaladó folyadékokat ne a kézipoggyászba rakd. De! A naptej is folyadék. A szúnyogriasztó is. Nem iszom le a felét a naptejnek. Akkor sem, ha ökobarát. Leittam három ásványvízből, két gyümölcsléből, és a körömlakklemosóból egy kortyot.
Miért minősül fegyvernek a körömollód? Szívem, a te kezedben minden fegyvernek minősül, csoda, hogy a ridikülödet nem kobozták el. Nem, nem maradok itt, amíg anyád eljön a körömollóért, mert ez egy charter repülő, és nincs következő járat, amivel utánatok repüljek. Kocsival? Egy szigetre?

Az ott a mi helyünk. Igen, kislányom, a színes inges bácsi mellett. Legalább, ha lehányod, nem látszik rajta. Nem tudom megkérni, hogy ne tegye a karját a könyöklőre, mert nem beszélek oroszul. Persze, hogy orosz – cirill betűs újságot olvas. Ha beszélne rendesen angolul, akkor nem mondta volna, hogy „no szex pázsáluszta!”, amikor a stewardess az ölébe mutogatott, hogy kapcsolja be a biztonsági övet.

Miért tapsolnak a pilótának? Mert ügyesen letette a gépet. Tudom, hogy ez a munkája. Tényleg nem fair, hogy neked senki sem tapsol, ha felragasztasz egy műkörmöt. A világ igazságtalan. Nyugodtan menj arra. A cikis nem azt jelenti, hogy kínos ezen az ajtón leszállni, hanem törökül így írják a kijáratot.

Kedves Utastársak! Mivel Önök közül senki sem beszél idegen nyelveket, a szálloda vezetősége engem kért fel, hogy néhány közérdekű kérdésben tolmácsoljak. Az all inclusive ugyan teljes ellátást jelent, de ez csak az ételre, italra és a szállásra vonatkozik. Az egészhátas jakuza-tetoválásért külön kell fizetni. Nos, öööö, a testesebb családoktól azt kérik vendéglátóink, hogy a csúszda használatát előre jelezzék. Így van idő elrendelni a cunami-riadót. Ilyenkor mindenkinek javasolják, hogy a nyugágyakat és az asztalokat húzzák hátrább a medencétől, nehogy a hullámok elsodorják. Klugenhoff anyukát megnyugtatjuk: kisfiuk is használhatja a vízi csúszdát, csak indulás előtt kenjék be vastagon naptejjel, nehogy elakadjon a kanyarokban.

Nem érdemes az utazás értékét mindjárt első nap leinni a tengerparti bárban, mert egy teljes hétig itt tartózkodunk. Kérik, hogy sem ételt, sem italt ne vigyenek fel a szállásra. Az all you can eat (bármennyit ehet) nem azonos az all you can take away (bármennyit vihet) lehetőséggel. Különösen kérik házigazdáink, hogy ha mégis a szobájukba vinnék a sört, azt poharakban tegyék, ne 60 literes szemeteszsákban.



Pár szó
a fakultatív programokról. Ezek külön fizetendők. Nem lehet barterben a szállodából kihordott étellel rendezni a számlát. A hoteltől 20 perc sétára található a delfinárium. Kényelmesebb útitársaink busszal is megtehetik a távolságot. Ők másfél órás utazásra készüljenek. A delfinshow páratlan látványosság, a belépőn felül 100 euró befizetése mellett együtt is lehet úszni a kivételes képességű emlősökkel a medencében. De az elfogyasztásukra nincs mód. Tudom, hogy ez rossz hír a szusi-kedvelőknek, főleg, hogy ennyit utaztak érte, de kérik megértésünket. Újabb rossz hír Hutlassa anyukának: sajnos a tenger vize tradicionálisan sós. Az igazgató úr elnézést kér, hogy ez nem szerepelt a brosúrában, de nincs lehetősége az egész Földközi-tengert édesvízre cserélni, még akkor sem, ha Ágika nem szereti a sós ízt. És végül a legfontosabb: házigazdáink a turnus lejártakor úgy biztosítják, hogy mindenki elhagyja a szállodát, hogy lekapcsolják a wifit.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!