Komoly hibák zuhanyzás közben

2014. 11. 17.
Szerző: Szimpatika
Még zuhanyozni sem tudunk rendesen? Úgy tűnik, több olyan hibát is elkövethetünk, melyek hosszú távon rosszat tesznek az egészségünknek és a szépségünknek!
Azt hihetnénk, hogy zuhanyozni a világ egyik legegyszerűbb dolga: csak beugrunk a víz alá és beszappanozzuk magunkat. Ám az alábbiakat sokszor figyelmen kívül hagyjuk.

Nem cseréljük elég gyakran a szivacsunkat

A mosdószivacs, a fürdőrózsa, a luffaszivacs, a mosakodókesztyű mind nagyszerű táptalajai lehetnek a különböző baktériumoknak, hiszen a fürdőszoba melege és nyirkossága ideális környezetet biztosít nekik. A legtöbben azonban sokszor egyszerűen elfeledkezünk arról, hogy gyakrabban cseréljük őket. Ideális esetben havonta cserélnünk kellene ezeket! A mosakodókesztyűket pedig rendszeresen mossuk ki, használat után pedig szárítsuk meg.


Naponta használunk bőrradírt

Azt hihetnénk, hogy a gyakori bőrradírozás szépítő hatású, mert ennél hatékonyabban nem is tudjuk eltávolítani az elhalt hámsejteket, a felgyülemlett zsiradékot és a szennyeződéseket. A túl gyakori (napi) bőrradírozás azonban csak még zsírosabbá teszi a bőrt, ráadásul mikroszkopikus sérüléseket is okozhat. Radírozzuk a bőrt hetente egy-két alkalommal.

Zuhanyzás közben mosunk fogat

Ezzel sok időt spórolhatunk meg - azonban ez legalább olyan komoly hátrány is lehet, hiszen egyszerűen nem tudunk eléggé a fogainkra koncentrálni, és elkapkodhatjuk ezt a nagyon fontos tennivalót. A fogmosás tartson legalább két-három percig és a fogselyem használatáról se feledkezzünk el!


Túl meleg vízben zuhanyzunk

Minél hidegebb kint az idő, annál jobban esik egy forró zuhany - azonban ennek igen káros hatásai is lehetnek. A meleg víz ugyanis erőteljesen száríthatja a bőrt, és emiatt fellángolhatnak például az ekcéma tünetei. Ha egyébként is hajlamosak vagyunk a bőrszárazságra, inkább közepesen meleg vízben zuhanyozzunk.

+1 Túl durván törölközünk

A legtöbben jó alaposan átdörzsöljük magunkat zuhanyozás után, a hajunkat pedig törülközőbe csavarjuk. Ez azonban károsíthatja a hajszálakat, az erős dörzsölés pedig apró sérüléseket is okozhat a bőrünkön, különösen akkor, ha egyébként is hajlamosak vagyunk a bőrszárazságra, a viszketésre vagy az ekcémára. Inkább óvatosan itassuk fel a bőrünkről a vizet.

Forrás: HáziPatika.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!