Szülői értekezlet

Szerző: Küttel Dávid
Bevallom, elkeseredtünk a kialakult helyzet miatt, de legfőképpen azért, mert sajnáltam Bencét. Sajnáltam, mert semmilyen magyarázatot nem tudtam neki mondani a kialakult helyzetre. A tanár úr lehet, hogy elment máshová dolgozni, élni, lakni vagy bármi, de az igazgatónő tényleg semmit sem mondott 3 héten keresztül! Az osztály és mi szülők pedig nagyon vártunk volna némi tájékoztatást, de lapzártáig erre nem került sor.
A szülői rutinom viszont gazdagodott, mivel bejelentkeztem életem harmadik szülőiére.
Sosem voltam lelkes a szülői értekezletekkel kapcsolatban, mert általában rettentő hosszúra nyúlnak és az biztos, hogy valamit elfelejtek felírni. Bármilyen fura, de én összesen eddig kettő értekezleten vettem részt, annak ellenére, hogy már öt gyermekünk koptatja az iskolapadot. Nem egyszer behívtak fogadóórára, melyek apropója általában valamelyik fiúgyermekem magatartása volt. Ezeknek a meghívásoknak én készséggel eleget szoktam tenni, hiszen tisztában vagyok vele, hogy az érettségiig jó lenne minél kevesebb intézményváltással megúszni az alap és középfokú oktatást. Kérem, nézzék el nekem, de a fiúk esetében nem írok neveket, hogy kinél miért és hányszor voltam bent különböző igazgatóknál. Bence osztályfőnökének esetében viszont én szeretnék tartani fogadóórát, amelyre behívatnám a szó nélkül leköszönő osztályfőnök urat és az enyhén szólva erkölcstelenül viselkedő igazgató asszonyt is. Na jó, félre a cinizmussal, de tényleg nem értem a hallgatás okát. Ráadásul azért vagyok „pofátlanul” őszinte, mert több mint tíz éven keresztül én is tanítottam. Általános iskolákban, alapfokú művészeti iskolákban, Budapest elit és nagyon elmaradott kerületeiben egyaránt, rengeteg kamasz járt az óráimra és a próbáimra. A negyedik gyermekem megszületésével kezdtem el leépíteni a mindennapos tanításaimat, mert egy idő után nem bírtam összeegyeztetni a tanítást a családommal. Nem volt egyszerű döntés, de mentségemre legyen mondva, hogy az általam vezetett csoportok mindegyikét végigvittem.
A dezinformációra nem magyarázat semmilyen hirtelen jött lehetőség a pedagógus karrierjében, és az sem magyarázat, hogy lehetetlen az oktatásban dolgozni, meg hogy a fenntartó, meg a stb... Attól, mert nehéz helyzetben vannak a közalkalmazottak, még őszintén lehetne beszélni egymással, kiváltképp egy ilyen esetben. A tájékoztatás és annak minősége nem pénz és nem politika kérdése. Jaj! Nem akarok politizálni, mert végre lezajlottak a választások. Annyira unalmas, ezért nem akarok belemenni, bár... Ha évente lennének választások, akkor lehet, hogy jobban összekapná magát mindegyik fél. Most például a mi környékünkön minden útfelújítás befejeződött időben. Érdekes...

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!