Vadiúj kapszula segíthet a fogyásban

2015. 05. 20.
Szerző: Szimpatika
Új csodaszer segíthet a fogyásban. Egy izraeli cég, a MelCap Sysytem legújabb fejlesztése egy kis tabletta, ami elektromos impulzusokkal veri át az agyunkat, elhitetve velünk, hogy már jóllaktunk.
A kis kapszulát szimplán le kell nyelni, majd pár perccel később egy telefonos applikációval aktiválni. Ekkor a kapszula egy kis hálót enged ki magából, hogy ne haladjon mélyebbre a gyomorban a kelleténél. Arról, hogy ott rögzüljön, ahol hatnia kell, (az éhségérzetért felelős bolygóidegnél), arról egy mágneses tapasz gondoskodik, amit a szegycsont alá kell ragasztani.

A kapszula ezután minden alkalommal, amikor olyan izommozgást érzékel, ami táplálkozásra utal, elektromos impulzusokat ad le, amivel arra készteti a bolygóideget, hogy olyan jelzéseket továbbítson az agyba, mintha az már tele lenne. Ez a működési elv azonos a már ma is használt gyomorpacemakerekhez, de míg azokat csak műtéttel lehet beépíteni, ezt csak le kell nyelni.

Az új tablettának még nincs ára, de szinte biztosan olcsóbb lesz annál a tízezer fontnál, amibe egy gyomorpacemaker kerül. A tabletta 3-4 hét alatt oldódik fel a gyomorban, alkatrészei pedig gondtalanul távoznak a szervezetből az ürülékkel.

Forrás: 444

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!