Így lesz sikeres a fogyókúra

2015. 07. 01.
Szerző: Szimpatika
Egy amerikai kutatás szerint a fogyókúrázók nem érik el céljukat, ha nem mérik testsúlyukat rendszeresen. A Cornell egyetem pszichológusai arra voltak kíváncsiak, hogy milyen hatással van az állandó mérlegelés és annak hiánya a fogyókúrázók teljesítményére.
A kutatás során 162 embernek tűzték ki a célt: 10 százalékot veszítsenek testsúlyukból. 88 résztvevőt arra kértek, hogy az év minden napján álljanak mérlegre és jegyezzék le aktuális testsúlyukat, a másik 77 embert viszont arra kérték, hogy ne használjon mérleget.



A két csoport között elég meglepő volt a különbség. Bár a mérlegesek sem teljesítettek valami jól, hiszen átlagosan a testsúlyuk 3 százalékát adták le, viszont azok, akik egyáltalán nem használtak mérleget, az átlagot tekintve nem változott a testsúlyuk.

Érdekesség, hogy újabb egy évvel meghosszabbították a kutatást, amikor már mindenkinek kellett naponta mérlegelnie, ez pedig nagy hatással volt azokra, akiket egy évig elvontak ettől a lehetőségtől. A mérlegre váltók 29 százaléka a következő évben legalább testsúlyuk 5 százalékától szabadult meg, szemben az addig is mérlegelők 11 százalékos arányával.

Forrás: HVG

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!