Megőrzi a bőr frissességét a gránátalma

Rengeteg tippel és ötlettel találkozunk, hogyan őrizhetjük meg bőrünk üdeségét és fiatalságát. Vannak azonban olyan összetevőjű arckrémek, amelyeknek természetes hatóanyagai már önmagukban garantálják a megfelelő hatást. Ilyen a ligetszépe, a hibiszkusz vagy éppen a gránátalma!
Ez a hasznos gyümölcs az elmúlt években nagy figyelemre tett szert, különleges élelmiszerként tartják számon. Használják a gyógyászatban és a szépségiparban, de már az ókorban is tudták, hogyan kamatoztathatják a pozitív hatásait. Magas a vitamin és az antioxidáns tartalma - ez utóbbi háromszor annyi biológiailag aktív értéket jelent, mint a vörösbor vagy a zöld tea esetében.

Gránátalma hatása az arcbőrre
A nagy mennyiségű antioxidáns, továbbá az antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatóanyagok miatt ragyogóan fiatalosan vitális bőrt eredményez, így nem csoda, hogy a szépségipar is előszeretettel használja. Mivel a bőrünk sejtjei is úgy működnek, mint egy kis szervezet, így őket is táplálnunk kell. Különösen akkor, ha a táplálékainkból nem jut el elég vitamin, strukturális felépítő alkotóelem és antioxidáns a bőrünkbe. Erre kiváló választás lehet egy gránátalma tartalmú arckrém, amely segíti a bőr regenerálódását.

„Az őszi, hűvösebb időben érdemes olyan arckrémeket választanunk, amelynek magas az antioxidáns tartalma, így ezekkel a pakolásokkal és regeneráló krémekkel egyrészt segíthetjük a környezeti ártalmak, pl. napsugárzás miatt kialakult vízhiányos bőr regenerálódását és megújulását, másrészt megőrizhetjük a nyári egészségesen szép bőr ragyogást. Ezek vitalizáló tulajdonságáról ismert hatóanyagokban gazdag hidratálók. A bioaktív bőrtápláló olajok, valamint a jojoba olaj támogatják a bőrhám lipid anyagcseréjét. Ezáltal a bársonyos bőrérzet kialakulását segítik. A bőr újrastruktúrálódását, tónusát támogató antioxidáns bioaktív komponensek, a hidratáló aloe és lenmagkivonatokkal az üde és feszes bőrérzet kialakulását segíti elő”– árulta el Dr. Gyovai Viola, aki több mint 30 éve foglalkozik természetes kozmetikumok és hatóanyag kompozíciók fejlesztésével.

Az apróbb ráncokat érdemes megelőznünk!
A gránátalma csökkenti a korai bőröregedés kialakulásának esélyét, valamint a hiperpigmentációt, az un. öregségi foltok kialakulásának kockázatát is. Támogatja a kollagén és az elasztin termelést, amelyek a tónusosan feszesebb bőr kialakulásáért felelős anyagok. Nem szabad azonban elfeledkeznünk az egyik legfeltűnőbb és legérzékenyebb területről sem, a szemkörnyékről. Mivel ezen a részen a legvékonyabb a bőrünk, ezért ez a terület egy kicsit még több törődést igényel. Ráadásul a mimikai ráncok is ezen a területen jelennek meg először, de szerencsére némi megelőzéssel sokat tehetünk azért, hogy jó darabig ne kelljen a szemkörnyéki ráncokkal túl sokat foglalkoznunk. Használjunk szemkörnyékápolót, és hidratáló, tápláló krémeket. A gránátalma magolaj, a hyaluronsav és az értékes hibiszkusz, ligetszépe bioaktív gyógynövényi kivonatok támogatják a kisimult szemkörnyék állapot kialakulását. Használata kissé különbözik az arckrémtől, ugyanúgy alaposan megtisztított bőrfelületen alkalmazható. Vékony rétegben, a szemgödörtől kezdve körkörös finom mozdulatokkal tudjuk a leghatékonyabban felvinni. Gyorsan felszívódik, így a reggeli készülődés során is időt tudunk szakítani a használatára. Ezt követően a teljes arc és dekoltázs területére, így a szemkörnyékápoló fölé is kenjük fel a nappali hidratáló krémet.

Forrás: napidoktor.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!