Messze-messze egy távoli galaxisban

Szerző: Sallai Ervin
Idegenek, ha beszélgetnek.

- X-G4-HERO, mennyi időt is töltöttél a Földön az emberek megfigyelésével?

- Jelentem, 10 földi évet, tábornok!

- Akkor mindent tudsz a fajról. Mivel táplálkozik az ember?

- Fogazata alapján mindenevő, de valójában csak lájkot fogyaszt.

- Szerves tápanyagot nem?

- Azt nem. Ételt csak azért készít, hogy lefotózza. Minél jobb ételfotót készít, annál több lájkot kap rá – ezt eszi.

- Tehát nem a szerves tápanyag megszerzése mozgatja a fajt.

- A társadalom mozgatórúgója a pénz. A pénz egy kis papírdarab. Valószínűleg valami bírságféle, mert az emberek arra törekszenek, hogy minél kevesebb legyen belőle. Ahogy megkapják, gyorsan odaadják másnak. Még fölösleges dolgokat is hajlandóak elvenni ellenében csak azért, hogy megszabaduljanak a pénztől. Mint például a szénsavmentes palackozott ásványvíz, pedig az jön a csapból.

- Ezek szerint minél megbecsültebb egy ember a társadalomban, annál kevesebb ilyen pénz nevű dologgal büntetik.

- Pontosan. A tanárok vagy orvosok például nagyon sokat tanulnak azért, hogy ne kelljen sok pénzt kapniuk, míg például a teljesen haszontalan politikusok rengeteg pénzt kapnak. Aki egyáltalán nem dolgozik, azt nagyon sok pénzzel büntetik. Őket úgy hívják, hogy „celeb”. A celebeket a pénzen kívül még azzal is sújtják, hogy tévéműsorokban kell szerepelniük állandóan.

- Úgy kell nekik, miért nem dolgoznak. Kik a legokosabbak?

- A londoni mosogatók. Ahhoz, hogy valaki Londonban mosogasson, el kell végeznie legalább két egyetemet, évekig kell tanítania, nyelveket kell ismernie és disszertációkat kell készítenie, vagy saját kútfőből írnia egy doktorit, amit nem másolhat.

- Akkor vélhetőleg a londoni mosogatók kormányozzák a bolygót?!

- Csak erre tudok gondolni.

- Mit tesznek az emberek a boldogságukért?

- Helyet változtatnak.

- Attól boldogabbak lesznek, ha egyik helyről a másikra mennek?

- Igen. Összeállnak csoportokba azokkal, akikkel nem érzik jól magukat, és átmennek egy másik helyre. Ha ezt a családjukkal teszik, azt úgy hívják: nyaralás, ha a munkatársaikkal, azt csapatépítőnek nevezik.

- És tényleg boldogabbak lesznek?

- Pár napig igen, mert erről fotókat készítenek, azokat feltöltik a facebookra, és lájkot kapnak érte.

- Értem: a lájkokból bezabálnak, és ettől lesznek boldogok.

- Pontosan.

- Ennyi az összes örömük?

- Van még egy közkedvelt szórakozás – a hányás.

- Szeret az ember hányni?

- Bármit megtenne érte. Hajlandó keserű vagy torokkaparó italokat is fogyasztani, csak hogy végre hányhasson. Sőt vannak, akik távoli országokba elutaznak, hogy ott hányhassanak.

- Hihetetlen.

- Pedig igaz. Sőt: már attól is boldogok, ha beszélhetnek a hányásról. Vannak semmirekellő nevettetők, akik elmesélik több száz embernek, hogy hánytak régebben. Őket úgy nevezik, hogy stand up humoristák. Nevet rajtuk az embercsorda, amit közönségnek hívnak.

- Megdöbbentő. Na mindegy. Hogyan szaporodnak az emberek?

- Alapvetően két fajta közösségben élnek. A munkahely és a család. Maga a párzás a munkahelyen történik, de a szaporodás és az utódok felnevelése már a család feladata.

- Érdekes. Tehát a családok mások által nemzett utódokat nevelnek.

- Igen. Így küzdenek az emberek a sokszínűségért. Egyébként a párválasztás nagyon bonyolult folyamat. A fordított arányosság elve érvényesül. Minél nagyobb autója van egy hím egyednek, annál kisebb bikinivel rendelkező nőstényt választ magának. Ezután kezdődik a násztánc. A hím megpörgeti a kocsikulcsot, mire a nőstény piros zsírrúddal keni össze a száját, jelezve, hogy készen áll a párzásra.

- Rendkívül érdekes. Ezután összeérintik az ivarszerveiket?

- Nem. Elmennek moziba.

- Mi az a mozi?

- Az emberi faj rájött, hogy fölösleges energiapocsékolás lenne érdekesen élniük. Ezért ezt az alantas munkát másokra bízzák. A szerencsétlen, temérdek pénzzel büntetett egyedek, akiket színészeknek neveznek, mozgóképre rögzítik az érdekességeket. Ezeket a mozgóképeket nézik meg a párok a moziban.

- Hadd találjam ki: a nézők kiírják a facebookra, hogy megnézték az alantas emberek izgalmát filmen, ezért lájkokat kapnak, és azzal táplálkoznak.

- Jól látod.

- Akkor megvan a megoldás, hogyan igázhatjuk le a Földet. Megsemmisítjük lájk készleteiket, és kipusztul az emberiség.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!