Táborban apaszemmel

2016. 08. 26.
Szerző: Küttel Dávid
Idén már minden gyermekünk volt táborban. Ez ennyi gyereknél nagy vállalás, de mi ragaszkodunk ehhez, mert nem lehet, hogy a gyerekek a nagy család okán lemondjanak olyan élményekről, ami az osztálytársaiknak jár.

Aztán úgy hozta a sors, hogy a családban élő hasonló korú gyermekek nálunk töltöttek több napot, illetve volt olyan is, hogy a saját gyerekeink osztálytársait láttuk vendégül.

Az első „turnusban” a nyolc éves fiúnk osztálytársai töltöttek velünk 3 napot, majd a rákövetkező héten az unokatestvérek voltak velünk. A csapat tehát úgy állt össze, hogy Réka volt a legkisebb és egyben az egyetlen óvodás, a többiek pedig sorban jöttek elsőtől negyedikig, akárcsak az orgonasípok.

Ezeket a heteket úgy alakítottam, hogy én csak két napot dolgoztam a héten, a munkám többi részét elvégeztem otthonról, így nem szakadt az egész táboroztatás a feleségem nyakába. Így maradt időm a srácokkal nyársat vágni az esti szalonnasütéshez, elmenni sárkányhajózni, pecázni, kirándulni, minél több időt tölteni saját és a rokon gyerekekkel egyaránt. Ha pedig nem akartunk kimozdulni, akkor kertészkedtünk, ami ennek a korosztálynak még szórakoztató. Esténként pedig gitároztunk, és ha tehettük, akkor a szabadban főztünk, baromi jó volt. A hét végére arra jutottam, hogy ebből szeretnék élni, ráadásul eredeti végzettségem néptáncpedagógus, és be kell vallanom, hogy kizárólag anyagi okokból nem maradtam a pályán.

Azt is ki kell emelnem, hogy a felnőtt és a kamasz gyerekeink is nagyon sokat segítettek a kiskamaszok körül. Bori volt a buli felelős, a nagyfiúk pedig vállalták a kötelező napi focit. És büszkén tudatom az olvasókkal, hogy a kis családi köztársaságunkban a Magyar válogatott még mindig az Eb-n játszik. Sőt! Akár naponta kétszer is képesek legyőzni bármelyik európai ország nemzeti válogatottját! Illetve volt egy olyan nap, amikor Dzsudzsák és Gera a szemem láttára belebújtak az unokaöcsém és a nyolc éves fiam bőrébe és fejenként 20 gólt lőttek a belga kapusnak…

Arra jutottam viszont, hogy jövő nyáron 2 hónapot nem dolgozom, hanem táboroztatok. Jövőre az iskola után meghirdetek egy jó kis életmód és művészeti tábort, melyre jelentkezni az apaszemmel@szimpatika.hu címen lehet! A busás bevételből pedig tartok egy családi tábort, ahová jöhetnek a rokon gyerekek, szülők, vagy akár a nagyszülők is.

És hogy hogyan élte meg a táborozást Anya, azt elolvashatják itt!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!