Így motiváljuk magunkat a hétköznapokban

2016. 09. 13.
A rendszeres testmozgás kiemelten fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében. Ma már egyre többen igyekeznek a mozgást mindennapjaik részévé tenni, de bármennyire is lelkes az ember, mindenkivel előfordulhat, hogy belefásul a mindennapos rutinba és elveszti motivációját. Léteznek azonban apró trükkök, amelyekkel megkönnyíthetjük az edzőterembe vezető utat és új lendületet vihetünk edzéseinkbe. Legyen az egy új sportruha vagy egy lelkesítő partner, máris motiváltabbnak érezhetjük magunkat a soron következő edzéshez.

Írjunk edzéstervet

A mozgás nemcsak egészségünk megőrzésében játszik fontos szerepet, kiváló módja alakunk formálásának is. Ehhez azonban célszerű tudatosabban végezni a különböző gyakorlatokat. A legjobb, ha előre átgondoljuk és megtervezzük az aznapi edzést, ez segíthet abban, hogy még motiváltabban végezzük a napi mozgást. Így fejlődésünket is könnyebben nyomon követhetjük, hiszen idővel érezni fogjuk, az első napokban meghatározott számok és időintervallumok napról napra könnyebben és gyorsabban mennek majd. Az interneten rengeteg applikációt találunk, amelyek segítségével könnyen és gyorsan készíthetünk saját személyre szabott tervet, ilyenek például a Nike Training Club, a MyFitness Pal vagy a MapMyFitness alkalmazások.

Vegyünk pár újdonságot

Egy új ruhadarab vagy egy kiegészítő kellő motivációt képes adni ahhoz, hogy átlendüljünk az edzések monotonságán. Felmérések szerint elsősorban a nők azok, akikre egy új sportruha lelkesítőleg hat, éppen ezért egyre több sportruházatot forgalmazó üzlet bővíti a női kollekciók kínálatát, hogy a profi- és hobbisportolók egyaránt megtalálják a tréningekhez szükséges kellékeket.

Ne menjünk egyedül

Párban szép az élet, igaz ez a mozgás világában is! Egy lelkesítő partnerrel az oldalunkon az edzés is könnyebben megy. Ha nincs a baráti társaságunkban olyan személy, aki szívesen csatlakozna hozzánk, válasszunk olyan mozgásformát, amely akár kis létszámú csapatban is végezhető. Ebben az esetben kiváló választás lehet egy futóklub vagy akár egy cross-edzés, ahol kisebb versenyekkel még tovább növelhetjük lelkesedésünket.

Hallgassunk zenét

Sportolás közben hatalmas lendületet képes adni egy pörgős zene: akár 15%-al növelheti teljesítményünket kedvenc playlist-ünk. Célszerű olyan zenéket választani, aminek hallatán azt érezzük, semmi sem lehetetlen. Amellett, hogy ez élénkít, a gyakorlatsor elvégzését is az adott szám hosszához tudjuk kötni. Amíg szól a zene, addig végezzük ugyanazt a gyakorlatot megállás nélkül.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!