Ez az év is jól kezdődik

Szerző: Sallai Ervin
Van az úgy, hogy a szilveszter éjjel sem zökkenőmentes.

– Hiéna Taxi, tessék, miben segíthetek?

– Panaszt szeretnék tenni.

– Felhívom a figyelmét, hogy a fogyasztóvédelmi törvény értelmében a beszélgetésről hangfelvételt kellene készítenünk, de én most manuálisan kikapcsolom a magnót. Hallgatom.

– Kérem szépen, én régóta használom az önök taxitársaságát, és mindeddig elégedetten. Rendszeresen hosszabb úton vittek, alaposan megvárattak, és időnként meg is vertek.

– Igen, ezek alapszolgáltatásaink, bár a verési igényt előre kell jelezni a diszpécser kollégák felé, mert csúcsidőben nem mindig tudjuk garantálni a robosztus fizikai erőnlétű sofőrt.

– Persze, de mint mondtam, ezzel eddig minden rendben is volt. Azonban újév reggelén keserűen csalódtam önökben. Egy szilveszteri buliból rendeltem autót. Már akkor gyanút kellett volna fognom, amikor időben érkezett kollégájuk.

– Kérem, az teljességgel kizárt. Különös gondot fordítunk arra, hogy télen vagy szitálónál sűrűbb esőben hosszan az utcán várakoztassuk ügyfeleinket.

– Magam is így gondoltam, de legnagyobb döbbenetemre pontosan megjött a taxi, kiszállt a kollégájuk, odalépett társaságunkhoz, és köszönt.

– Köszönt? Biztos, hogy a mi taxink volt?

– Kétszer is leellenőriztük, annyira meglepődtünk magunk is.

– Valószínűleg nagyon fáradt volt a kolléga, elnézését kérem.

– Ha csak ennyi lett volna, nem is telefonálok, maximum kidühöngöm magam a Facebookon, és lerontom az értékelésüket, de a kálváriám folytatódott. Mindenkit sokkolt, amikor a sofőr segített bepakolni a csomagtartóba, majd udvariasan betessékelt bennünket a felháborítóan tiszta és jó minőségű autóba.

– Hihetetlen.

– De még mennyire! Főleg, hogy külföldiek is voltak velem, és a kollégájuk angolul és németül is beszélt hozzájuk.

– Az lehetetlen! Felvételi követelmény, hogy még magyarul is csak nyelvtanilag hibás tőmondatokban beszéljenek, de idegen nyelven maximum káromkodni tudjanak.

– Képzelheti, milyen kínos volt ez nekem a külföldi vendégeim előtt. Még akcentusa sem volt. Több nyelven társalgott kedélyesen egész úton. A Vígszínház előtt Shakespeare idézeteket mondott angolul. A pofámról leégett a bőr.

– Roppantul sajnálom. Ebben a nehéz gazdasági versenyben a profi sofőrök külföldön vállalnak munkát, ahol kamatoztathatják csak-magyar-tudásukat, ezért egyre gyakrabban előfordul, hogy egy-egy nyelvtanár jelentkezik hozzánk eltitkolva múltját.

– Rettenetes élmény volt így kezdeni az évet.

– Legalább a hosszabb úton vitte önöket?

– Sajnos nem. Először esett meg velem, amióta a Hiéna Taxit használom, hogy csak egy hídon mentünk át. Megszoktam, hogy ha a belvárosból megyek át Budára, minimum három, de néha öt hidat is érintünk, valamint megtekintjük a repteret. De most a legrövidebb úton haladtunk. Kérem, attól, hogy az ember egy kicsit kapatos, ne gondolják, hogy nem veszi észre a csalást!

– Szégyellem magam a kolléga nevében is. Remélem, revansot vettek és összehányták a kocsit.

– Próbáltuk, hátha legalább alaposan megver minket, de addigra teljesen összezavarodtunk. A végén már attól is elment a kedvünk, hogy a nyitott ablakokból petárdákkal ijesztgessük a kertekben a kutyákat, ami pedig szilveszterkor minden becsületes vígadó polgár szívbéli szórakozása.

– Tökéletesen megértem bosszúságát. Hirtelenjében nem is tudom, hogyan kompenzáljuk. Amennyiben megvannak számítógépes rendszerünkben a bankkártya adatai, megpróbálok utólag egy jelentősebb összeget lehúzni róla, esetleg hajnalonként telemarketinges kollégáink zaklathatják hívásokkal, ha ezzel kiengesztelhetjük.

– Azt hiszem, most már minden mindegy, önök elveszítettek egy törzsvendéget. Utolsó próbálkozásként szándékosan az autóban hagytam kiszálláskor a pénztárcámat az összes iratommal. Még egy kicsit be is erőltettem félig az ülés kárpitja alá, de a maguk sofőrje megtalálta, és utánam rohant a lépcsőházba, hogy visszaadja.

– Te jó ég!

– Ott álltam sóbálvánnyá dermedten, és ekkor tudja, mit mondott?

– Már előre rettegek.

– Azzal búcsúzott, hogy: Boldog új évet!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!