Új módszer a STROKE rehabilitációjában

2017. 03. 28.
Szerző: Szimpatika
A napokban mutatták be Magyarországon az Élet a stroke után címmel azt a rendhagyó, Londonból elindult ARNI-módszert, amely egy speciális gyakorlati tréning a stroke-on átesett, illetve azon betegek számára, akinek bármilyen agyi sérülésük, történésük, vagy bármiféle neurológiai betegségük volt.


„A Londonból elindult egyedülálló rehabilitációs módszer segítségével már rengeteg embernek adtak újra esélyt, hogy felépüljenek a népbetegségnek számító, hirtelen bekövetkező agyi infarktusból, agyi érkatasztrófából”
- hangsúlyozta dr. Szöőr Anna, aki maga is sokat foglalkozott ezzel a témával az ESZME - Egyesület a Stroke Megelőzéséért civil szervezet korábbi elnökségi tagja és főkoordinátoraként. A pszichológus és jogász a bemutató moderátoraként beszélt az ügy fontosságáról.

A módszer kidolgozója Dr. Tom Balchin, aki maga is átesett 1997-ben stroke-on és megbénult a bal testfele. Saját maga gyógyítására fejlesztette ki ezt a nem mindennapi kezelést és a saját speciális módszere segítségével épült fel. Ma már a programjának köszönhetően újra teljes életet él. Nagyon szeret sportolni, megszállott súlyemelő, fekvő nyomó és atléta. A professzionális eljárást több mint 15 év alatt dolgozta ki. Már több könyvet is írt a témáról és annak gyakorlati alkalmazásáról,
az ARNI Institute alapítója és igazgatója.
A UK Stroke Forum for Education and Training hagyta jóvá ezt a speciális oktatást és több angliai kutatóközpont, kórház és egyetem közreműködik a módszer folyamatos fejlesztésében.

Az ARNI rendkívül gyakorlatias alkalmazás, amely elméleti és gyakorlati szaktudás alapján biztonságos technikákat ad a stroke-on átesett páciensek számára. A beteg speciális, személyre szabott, terápiás gyógymódot kap, amelyet professzionális trénerek alakítanak, dolgoznak ki a betegek számára.

Az ARNI módszer egy funkcionális és gyakorlati tréning a stroke után - jegyezte meg Pásztor Gabriella, aki magyar gyógytornászként napi szinten, aktívan használja ezt az egyedülálló tréninget és tanítja a betegeknek.
„Londonban élek és ott ismerkedtem meg az ARNI módszerrel, Dr. Tom Balchinnal és csapatával, ahol jelenleg Senior ARNI Instruktorként gyógytornásza vagyok a szervezetnek" - mondta a szakember. „Büszke vagyok arra, hogy hazámban is megismerhetik ezt a rendkívül hatásos rehabilitációs eljárást, technikát. Remélem, a szakembereknek és betegeknek egyaránt sokat segíthetünk majd” - fejezte be végül gondolatait a magyar gyógytornász.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!