Nőnapi mulatság

2017. 03. 31.
Szerző: Sallai Ervin
Időről-időre üzemlátogatásra invitáljuk olvasóinkat hazánk egyik fontos gyárába, a Békazsírégető Zrt.-be. Legutóbb, amikor ott jártunk, bepillantást nyerhettünk a március 8-i előkészületekbe.
Tisztelt vezetőség, kedves munkatársak, férfitársaim!

Mint mindannyian tudják, a Helyőszentpakonyi Békazsigerelő Zrt.-nél és anyavállalatánál, a Société Frog Française-nél a legfőbb érték az ember. Azon belül még főbb, ha lehet ilyet mondani, a nő. Fogyó népességünket tekintve úgy gondoltuk, hogy vállalatunk asszonyai, leányai – úgy is mint az újjászületés és a sokasodás szimbóleumai – megérdemlik, hogy méltóképpen megemlékezzünk róluk a mai napon. A Nemzetközi Nőnapon. A felkészülésben kérem a teljes férfi dolgozói kar segítségét!

Elsőként a vállalati óvoda Süni csoportjának fiú tagjai éneklik el az „Orgona ága...” kezdetű dalt. Zongorán kísér Tihanyi Dezső a bőrözőből. Dezső megkért, hogy mondjam el: sajnos kisebb munkahelyi balesetet szenvedett, amikor egy pezsgősdugó drótkupakja összekaristolta a kezét, így csak bal kézzel, a basszust tudja játszani. Ennek ellenére higgyék el, lélekmelengető lesz a dalocska. Amennyiben megtréfál minket a tavaszi influenza, és a lurkók betegség miatt távol maradnak, szükségünk lesz pár önként jelentkező beugróra. A targoncavezetőkre gondoltam, egészen konkrétan.

Az óvodások éneke után a Rodolfó
Emlékbűvészkör tagjai – akik civilben a könyvelésen dolgoznak –, cseppentenek egy kis izgalmat a délutánba. Alig várom, hogy lássam, hogy tüntetnek el egy egész terített asztalt. Bár bevallom, az attrakció semmi ahhoz képest, ahogy a legutóbbi negyedévben a teljes nyereséget eltüntették, és még az áfát is sikerült visszaigényelniük.

Amennyiben az eltüntetett asztalt sikerül visszavarázsolniuk, egy kis frissítő szünetet tartunk majd, feltálalunk a hölgyeknek salátát és paleo ételeket. Nem kell megijedni, suttyomban magunknak a színpad mögött külön terítünk májas hurkát és pörcöt.

A kis pihenő után van szerencsém bejelenteni, hogy sikerült igazi bombasztikus fellépőket meghívnunk. Először VV Dzsoni mesél el pár szaftos pletykát a Való Villából. Majd a szomszédos Kunághalmi cipőgyár Irigy Hónaljmirigy rajongói zenekarának két frontembere játssza el félplaybackről a Numerakirályt és a Szívós szemű Mártát. Természetesen az eredeti zenekar engedélyével. A minikoncert után berendezünk egy celebsimogatót a portásfülkében, ahol a meghívott vendégekkel lehet a hölgyeknek szelfit készíteni.

Szó esett arról, hogy a nyugdíjas kórus is előadja a Z’Zi labortól a Hankitank Vument, de némi becsületsértés után ez a programszám leszavazásra került.

A celebsimogatás után kerül sor a virágátadásra. Ebben számítok az összes férfikolléga segítségére. Régi hagyomány nálunk, hogy nőnapkor a környékbeli természetvédelmi területről védett hóvirágot – latin nevén Galanthus nivalis – lopunk, de idén a TEK védi a kiserdőt. Mivel a kommandósok megvesztegetése mintegy 20%-kal többe kerül, mintha vásárolnánk a virágokat, hosszas hezitálás után a hivatalos vásárlás mellett döntöttünk. Felküldtük hát Szenflében kollégát a Blaha Lujza téri aluljáróba, hogy vásároljon hóvirágot. A költségeket tanfolyamként tudjuk csak elszámolni, ezért Szenflében kollégának áprilisig meg kell tanulnia spanyolul, nehogy lebukjunk egy esetleges ellenőrzéskor

A virágátadás után kivisszük az asztalokat az ebédlőből, hogy kezdetét vehesse a délután fénypontja: a táncmulatság, avagy dizsi. Kérem a férfiakat, idén ne hagyják az asszonyokra az asztalcipelést, vagy legalább ne tegyenek megjegyzéseket a cipelőkre. A fővárosból érkezik DJ Zsiga, az Arató – B. Tóth – Cintula- féle diszkó- ABC utolsó betűjének névadója. A tervek szerint kb. 10-15- ször énekeljük el a Koko Dzsambót, mielőtt kezdődik az éjszakai műszak. Köszönöm mindenki segítségét, és jó mulatást kívánok. Akiktől tavaly valamelyik kolléga elcsábította a feleségét, azok most visszacsábíthatják. Ha van rá igény.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!