Tavaszi (f)elkészülés

2017. 05. 15.
Szerző: Sallai Ervin
Kedves szülőtársak, nevelőszülő-társak és bébiszittertársak!

Idén is lesz tavaszi szünet, és ahogy azt megszokhattuk: ha tavaszi szünet, akkor felzárkóztató tábor. Ragadjuk meg az utolsó lehetőséget az év végi hajrá előtt, hogy javítsuk gyermekeink tanulmányi eredményét, és görbüljön az a bizonyítvány!

Sokan panaszkodtak, hogy nehézséget okoz a gyerekeknek az iskolatáska cipelése. Különösen szerdai napokon, amikor a szokásos hetedik óra után szakkörök is vannak, és még hajnalban nulladik és mínusz második órában úszásoktatás. Természetesen a Szalai ikreknek ez nem akkora probléma, mert apukájuk szerdánként kölcsön kapja a hűtőházból a villás targoncát, de a többi gyerek gyakran panaszkodik, hogy a negyven kilós hátizsák pántja belemélyed a vállába. Örömhírem van! Nem csak Fekete László edzéstervét szereztem meg, hogy a tavaszi szünetben kőgolyókat cipelve és kamionokat foggal húzva megerősödjenek a gyerekek, de az orosz női súlylökő-válogatottól is sikerült vitaminokat rendelni. Amelyeket kipróbáltam gyengélkedő édesanyámon. Egy tabletta bevétele után elhajította a járókeretét. Lemértük: 87,65 méterre repült a keret, ami új senior országos rekord. Fantasztikus látvány volt a repülő járókeret.

Apropó látvány. Nem feledkezünk meg azokról sem, akiknek az alsó tagozatos rajzban akad fejlődni valója. Bizony, hol vannak már azok a laza évek, amikor elég volt egész éjjel fennmaradni a gyerek helyett, és vonalon belül színezni! Amióta A koppányi aga testamentumából kell jeleneteket rajzolnunk az olvasónaplóba, már kevés a szülői segítség. Ezért leszerződtettem Dr. Tarján Lászlót, a Képzőművészeti Egyetem docensét. Doktori disszertációját a középkori bajvívások vizuális ábrázolásának eltéréseiből írta a török és a magyar művészetben. Pénzvisszafizetési garanciát vállal, amennyiben rajzaira Zsófi néni nem adja meg a kettest.

Sajnos a matekleckével nem állunk ilyen jól. Annyi házi feladatot kapott a szünetre az osztály, hogy azt az ELTE összes matematika szakos hallgatója együtt sem merte bevállalni. Ezért most a Prezi programozói dolgoznak egy olyan szoftveren, ami talán szünet végére elkészül a példákkal. A szorgalmi feladatok ebbe már nem férnek bele, ahhoz egy erősebb processzort kellene rendelni a NASA-tól.

Komoly probléma volt az osztályban a környezetismeret. A mi gyerekeink lakótelepen nőnek fel, fát nem sokat látnak, maximum húsvágódeszka formájában, de sokaknál az is műanyag. Nem könnyű első látásra megkülönböztetniük a kocsányos tölgy és a dárdás karéjú kocsánytalan tölgy levelét. Ezért meghívtam előadónak Sir David Attenborough-t, aki nagy örömömre el is vállalta a felkérést, csak annyi kikötése volt, hogy filmet fogathasson a panelrengetegben élő csótányokról és egyéb, irtószerekre immunis mutánsrovarokról.

Ez természetesen csak ízelítő, szokás szerint minden tantárgyból tartunk felzárkóztatót, gyertek, hozzátok a csemetéket! Külön érdekesség, hogy az idegen nyelvi szépkiejtési versenyre készülők angolját idén Zimány Linda segítségével a hazánkban tartózkodó hollywoodi sztárok csiszolják.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!