Lakásmustra

2017. 06. 08.
Szerző: Sallai Ervin
Na, hát örülök, hogy eljöttek ezen a madárcsicsergős, rügyfakadós napon megnézni jövendő otthonukat. Még időben érkeztek, bár sok az érdeklődő.


Régóta foglalkozom ingatlanértékesítéssel, de ilyen vonzó ajánlattal ritkán találkozik az ember, állíthatom.

Jöjjenek utánam! Lift sajnos nincs, de egy ilyen sportos családnak fölöslegesen is zajongana a lépcsőházban egy fémmonstrum. Pikk-pakk felszaladnak a negyedikre, nem?! Látom, jön a baba, érdemes lesz talán kis székeket rakni a lépcsőfordulókba, hogy megpihenjen a kismama. Majd láncolják le. Mármint a székeket.

Így ni. Szépen kinyitjuk a két rácsot, a vasajtót és a hevederzárat. Nem mintha szükség lenne rá: Kerekes néni sokat tesz a ház biztonságáért. Mivel állandó álmatlanságban szenved, figyeli a folyosón a mozgást, így nem is volt itt betörés, mióta az eszemet tudom. Pedig a környékbeli házakba naponta járnak helyszínelni a rendőrök, de ez, kérem, a nyugalom szigete.

Tessék befáradni! Fejre vigyázni, kicsit alacsony az ajtó, hopp, itt pedig egy lépcső. Na kérem: valóságos kis ékszerdoboz ez a lakás. Kiváló lehetőség akár egy, akár két gyerekkel. A papíron kevés négyzetméter ellenére olyan nagyszerű a belső terek elrendezése, hogy lakott itt már egyszerre 12 kínai ügyvezető igazgató is.

Apropó belső elrendezés. Az előző tulajdonos egy skandináv lakberendező volt. Az ő ötlete ez a divatos megoldás, hogy a fürdőkád a nappali közepére került, a toalett pedig a spájzba, azonban természetesen önök a saját igényüknek megfelelően építhetik át. A gipszkarton falak könnyen mozgathatók, csak a hét oszlop, a kémény és a hálószoba falán végigvonuló szemétledobó helye fix.

Kicsit felkapcsolom a villanyt, mert bár világos a lakás, de leginkább hajnalban és nyáron este hét után. Roppant kedvező, mert ha szunyókálnának a babával délben egy kicsit, nem kell behúzni a függönyöket. Ezekben az erős UV-sugárzásos napokban nem is baj, ha nem tűz be feszt a nap. Hát ki akarná még otthon is naptejjel kenni magát?!

Romantikus alkonyati borozáshoz tudom ajánlani ezt a hangulatos erkélyt. Vagy baromfitartáshoz, ahogy a többi lakó használja. De nagyobb jószágokat a társasházi alapító okirat értelmében csak a pincetárolóban szabad tenyészteni.

Összetartó, jó szomszédság lakja az épületet, így hát nem is probléma a falak hangszigetelésének hiánya. Szüksége van például sóra a főzéskor? Még kiáltani sem kell, csak hangosabban maga elé sóhajtja, és már át is hozza Csombó bácsi a 13b-ből.

A rezsi gyakorlatilag elhanyagolható. A földszinti pékségnek köszönhetően fűtésre nem is nagyon kell költeni, bár nyáron nem biztos, hogy jól jön az a plusz húsz fok, de hát nyáron úgyis egész nap a szabadban van az ember.

Csendes környék. Jó időben, ha nem a vágóhíd felől fúj a szél, tisztán lehet hallani a kiránduló kisvonat csilingelését. Közel az iskola, az óvoda, a közért, az italbolt és a fegyház. A közlekedés fantasztikus. Három átszállással eljuthatnak a külvárosba, onnan pedig már megy a HÉV. A lakáshoz tartozik egy kis közös használatú kert. Közösen használhatják a lakók az itt parkoló szippantós kocsival.

Parkolási lehetőség bőven van a környéken. Bár fizetős az utca, az itt lakók csekély összegért éves bérletet válthatnak ki a polgármesteri hivatalban, vagy az összeg feléért okosban meg lehet beszélni a közterületesekkel. Ahogy dönteni tetszik, én csak mondom.

Na ugye, hogy ugye?! Én megmondtam! Csak aztán sietni kéne a vételárral, mert sok az érdeklődő.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!