Most aztán tényleg!

2017. 09. 11.
|
Címkék:
Márti barátnőnket vigasztaljuk mostanság. Muszáj vigasztalni, mert mi másra volnának a barátok, mint hogy vigasztalják egymást akkor is, ha nyilvánvaló, hogy a vigaszra szoruló illető vigasztalhatatlan. Ezt mind tudjuk, ezért úgy döntöttünk, hogy nem egyszerre vigasztaljuk péntek esténként, hanem felváltva minden nap, így neki több vigasz jut, nekünk meg több szabad péntek.
Mártikát azért kell vigasztalni, mert úgy döntött, hogy végleg szakít a barátjával, akivel öt éve nem bír szakítani, holott öt éve minden áldott nyáron megpróbálkozik vele, el is határozza szépen mindig, hogy na, most már tényleg végleg szakít, és szakít is, és tényleg nagyon végleg. Mi igazán nem akarnánk beleszólni, hogy Márti kivel éljen és kivel ne, abba pedig főleg nem, hogy kivel szakítson és kivel ne, de abban mindenesetre egyetértünk, hogy a barátnők dolga, hogy egymásnak adjanak igazat.

Márti szakításainak már jól bejáratott forgatókönyve van. Általában augusztus táján szokott elkezdődni egy pénteki összejövetelen, amikor Márti mintha kevésbé lenne jelen, elrévedezik, távolba mélyed, majd sóhajt egy keserveset. Na, és ez az a pont, amikor tudjuk, elkezdődött. A sóhaj után ugyanis már meg se kell kérdeznünk, mi a baj, feljajdul magától, és annyit mond: Nehogy azt gondoljátok, hogy Tomi meg én boldogok vagyunk. Na, és ekkor jön az, hogy mi kerekre nyitjuk a szemünket, és így hüledezünk: Neee! Tényleg? De hát miért???

Itt egy kicsit csalunk, mert pontosan tudjuk, hogy miért, hát azért, mert Tomi már rég észre se veszi, ha Mártinak új a haja, nem segít a háztartásban, nem akarja Mártit feleségül venni, még csak utazni se viszi el a nyáron, és nincs az egész kapcsolatnak semmi perspektívája.

Szóval ezt mi már mind tudjuk, de hagyjuk, hogy Márti tételesen szépen felsorolja, majd kimondja a végső ítéletet, hogy kész, vége, de most már tényleg. Erre mi belül egy jó nagyot ásítunk, de csak belül, kívül még mindig részvétteli arccal bámuljuk Mártit, és arra biztatjuk, hogy ne hamarkodjon el egy ilyen fontos döntést, hisz végül is egy… két… három… négy…, vagyis immár öt éve tart ez a kapcsolat, és egy olyat nem rúg fel az ember csak úgy. É s hátradőlünk, mert itt jön a második felvonás, mikor is Márti, mintha távoli hangot hallana, előbb elnémul, majd sóhajt egy újabb retteneteset, és azt mondja: Azért ne gondoljátok, hogy minden olyan borzasztó volt Tomival. És akkor mi kerekre nyitjuk a szemünket, és így csodálkozunk: Neee! Tényleg?

Itt is egy kicsit csalunk, mert pontosan tudjuk, hogy Tomi nem borzasztó, hiszen kedves, érzékeny, a szíve mélyén nagyon is szereti Mártit, és igaz, hogy nyaralni nem viszi, de síelni igen, ráadásul irtó cukin tudja utánozni a szerelmes ló nyihogását. Szóval ezt is mind tudjuk, de tételenként együtt örülünk Mártival, hogy ez a Tomi milyen egy drága, és helyeslünk.

És aztán jön a harmadik sóhaj, miután Márti a térdére csap, felpattan, hogy na, most már tényleg elég, mert hiába tud ILYEN is lenni a Tomi, ha amúgy OLYAN, és ha ennyi év alatt nem hagyta abba, hogy OLYAN, akkor már sose lesz csak ILYEN, és akkor minek pazarolná rá tovább az időt, hisz ő se lesz fiatalabb. Na, ekkor mi egyhangúlag kifogyunk az érvekből, és (látszólag megadón) egyetértünk Mártival, hogy tényleg ki kell rúgni az ilyet. Vagyis az olyat.

És ekkor Szaki általában fel szokott tápászkodni, hogy betegyen egy jó kis pörgős zenét, mert a Márti hajlamos mély melankóliába zuhanni minden alkalommal, amikor meghozza ezt a döntést, a Spirike meg kiszalad papírzsepiért, mert mi van, ha a pörgős zene ellenére is melankóliába zuhan a Márti, mi több, zokogni kezd.

De ezzel még nincs vége, mert itt kezdődik a negyedik felvonás, amikor Márti visszazuhan a fotelba, mintegy új és egyben utolsó esélyt adva a dolog átgondolásának, és sorra kikérdez mindannyiunkat egyenként, hogy mit csinálnánk a helyében, tényleg mi is szakítanánk-e a Tomival, mert hát azért gondoljunk csak bele, öt év mégis csak öt év. És nem elégszik ám meg egy igennel vagy nemmel, a véleményünket alá kell támasztani, meg kell indokolni, példákat kell felhozni pro és kontra a közös múltjukból, valamint jövőképet is kell festeni, hogy mi lesz Márti sorsa, ha szingli lesz, jut-e még neki valaha szerelem, vagy legalább egy olyan pasi, aki megbízható, és nyaralni viszi az embert. És ha mindannyian végigsoroltuk az érveket, átszíneztük a borongós múltat, és megfestettük a fényes jövőt, Márti szipogva bólogat, majd taxit rendel, hogy hazarohanva Tomihoz a tettek véres mezejére lépjen.

Mi pedig néma csöndben bámuljuk a telefon kijelzőjét, hogy mikor hív már a Márti, és jelenti be, hogy na, most aztán tényleg, de komolyan és végleg szakított a Tomival. És amikor már négy órája várunk, és a telefon néma, akkor elmosolyodunk, hogy milyen szép is az élet, és a legeslegszebb benne a szerelem, és elégedetten megállapítjuk, hogy idén is sikerült ezt a bolond szakítgatós, hisztis, dilis Mártit jobb belátásra bírnunk.
Szeptemberi akció

Béres Magnézium 250 mg+B6 filmtabletta

60 db

1 625 Ft

27,1 Ft/db
Magnéziumhiány megelőzésére és kezelésére
Béres Gyógyszergyár Zrt.
1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.
www.beres.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer

Fenistil 1 mg/g gél

50 g

1 875 Ft

37,5 Ft/g
Különböző bőrreakciókat kísérő viszketés enyhítésére alkalmazható
GlaxoSmithKline-Consumer Kft.
1124 Budapest, Csörsz u. 43. Tel.: 225-5800 www.gsk.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer

Multi-Tabs® Immuno Kid rágótabletta

30 db

3 345 Ft

111,5 Ft/db
Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó készítmény, 4 éves kortól
Étrend-kiegészítő készítmény**

Lactiv Plus kapszula

20 db

1 915 Ft

95,8 Ft/db
Antibiotikumos kezelés, vagy gyomor- és bélrendszeri fertőzés esetén javasolt
TEVA Gyógyszergyár Zrt.
4042 Debrecen, Pallagi út 13.
Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer

Lopedium® 2 mg kemény kapszula

20 db

1 230 Ft

61,5 Ft/db
Heveny, hirtelen kialakuló hasmenés tüneteinek (pl. hasi diszkomfortérzés, puffadás, görcsök) kezelésére
Sandoz Hungária Kft.
1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Zovirax ajakherpesz krém

2 g

1 295 Ft

647,5 Ft/g
Gyorsan a bőrbe jutó formula. A száj és arc területén jelentkező herpeszfertőzés helyi kezelésére
GlaxoSmithKline-Consumer Kft.
1124 Budapest, Csörsz u. 43. Tel.: 225-5800 www.gsk.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer

CalciTrio® filmtabletta

60 db

2 290 Ft

38,2 Ft/db
A kalcium, D3-vitamin és K2-vitamin hozzájárulnak a normál csontozat fenntartásához
Étrend-kiegészítő készítmény**

Gynoflor® hüvelytabletta

6 db

2 605 Ft

434,2 Ft/db
Egyedülálló kettős összetétellel segít helyreállítani a normál hüvelyflórát. Életképes lactobacillusokkal támogatja a hüvely lactobacillus állományát, kis mennyiségű ösztriol tartalma pedig gondoskodik a hüvelyhám regenerálásáról
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ambroxol-Teva 30 mg tabletta

30 db

1 335 Ft

44,5 Ft/db
A nyák besűrűsödésével járó heveny és krónikus légúti megbetegedések kezelésére, valamint a nyákoldás elősegítésére alkalmazható
TEVA Gyógyszergyár Zrt.
4042 Debrecen, Pallagi út 13.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Systane® Ultra nedvesítő szemcsepp

10 ml

2 190 Ft

219 Ft/ml
Száraz szem kezelésére szolgál: átmenetileg megszünteti a szemszárazság okozta égő érzést és irritációt. Lágy kontaktlencsék nedvesítésére is alkalmazható
Vény nélkül kapható gyógyszer

Apranax Dolo 100 mg/g gél

100 g

1 580 Ft

15,8 Ft/g
Izom- és ízületi fájdalomcsillapító gél, lokális alkalmazásra a bőrön
Vény nélkül kapható gyógyszer

Mebucain Mint 2 mg/1 mg szopogató tabletta

20 db

1 235 Ft

61,8 Ft/db
Torokfájás, torokgyulladás és a szájüreg enyhe fertőzéseinek kezelésére
GlaxoSmithKline-Consumer Kft.
1124 Budapest, Csörsz u. 43. Tel.: 225-5800 www.gsk.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer

Sinupret® bevont tabletta

50 db

1 840 Ft

36,8 Ft/db
Az orrmelléküregek és a légutak heveny és idült gyulladásainak kezelésére szolgáló gyógyszer. Hatóanyagai gyulladáscsökkentő, nyákoldó hatásúak, megkönnyítik a letapadt váladék felköhögését és kiürülését
Vény nélkül kapható gyógyszer

Algoflex® forte filmtabletta

30 db

2 325 Ft

77,5 Ft/db
1,5×-es hatóanyag-tartalmával*** hatékonyan csillapítja a fejfájást. (***Az Algoflex 400 mg filmtabletta hatóanyag-tartalmához képest.)
SANOFI-AVENTIS Zrt.
1045 Budapest, Tó u. 1-5. Gyógyszerinformáció: (+36 1) 505 0050 www.sanofi.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer

Salvequick® Aqua resist vízálló sebtapasz

28 db

565 Ft

20,2 Ft/db
Víz és szennyeződésálló ragtapasz, amely lélegzik. Jó tapadású és rugalmas
Orvostechnikai eszköz *

Béres Porcerő Forte + D3-vitamin filmtabletta

90 db

4 830 Ft

53,7 Ft/db
Ízületi megbetegedésekben vagy fokozott ízületi terhelés következtében kialakuló porc-, illetve ízületi rendellenesség esetén
Béres Gyógyszergyár Zrt.
1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.
www.beres.hu
Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer

Stadalax® 5 mg bevont tabletta

50 db

1 465 Ft

29,3 Ft/db
Hashajtó készítmény, rövid időtartamú kezelésre szolgál székrekedés esetén
Vény nélkül kapható gyógyszer

Blend-a-dent extra erős protézisrögzítő krém

47 g

1 090 Ft

23,2 Ft/g
Szuper erős műfogsorrögzítő krém
Orvostechnikai eszköz *

Nasopax orrspray gyermekeknek

10 ml

1 425 Ft

142,5 Ft/ml
Két hatóanyag kombinációjával küzd meg a náthás és az allergiás orrdugulással. Kíméletes, nem szárítja az orrot. Akár 4 hétig is használható. 3 éves kortól
TEVA Gyógyszergyár Zrt.
4042 Debrecen, Pallagi út 13.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Allegra® 120 mg filmtabletta

30 db

2 055 Ft

68,5 Ft/db
Napi 1 tabletta gyorsan és 24 órán át segít a szénanátha számos tünete ellen, hosszú távon is hatékony. Laktóz- és gluténmentes
SANOFI-AVENTIS Zrt.
1045 Budapest, Tó u. 1-5. Gyógyszerinformáció: (+36 1) 505 0050 www.sanofi.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hírlevél feliratkozás

Felhasználási feltételek, adatkezelés »

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2017. szeptemberi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el