Megvan a megoldás a fokhagymaszag ellen!
2010. 09. 02.
Ha aggódik a fokhagymás lehelet miatt, igyon egy pohár tejet- állítják a kutatók.
A tesztekben a tej jelentősen csökkentette azoknak az illóanyagoknak a szintjét, mely a hagyma ízéért és csípős szagáért felelnek.
Bár nem tudjuk, hogy mennyire megvalósítható, a kutatók azt ajánlják kortyolgassunk tejet miközben fokhagymát eszünk. A kísérlet még arra is kiterjedt, hogy jobb hatást lehet elérni, ha együtt fogyasztjuk a tejet és a hagymát, mintha egymás után tennénk ezt.
A teljes tej jobbnak bizonyult az alacsony zsírtartalmú tejnél vagy víznél. A fokhagyma mint tudvalevő rendkívül egészséges, és a magyar konyhában is nagyon kedvelt,de az illata olyakor még napok mulva is érződik a bőrön, így sokan kerülik használatát.
A víz, és néhány étel mint a gomba vagy a bazsalikom szintén segíthet a fokhagyma szagot elűzni.
Arab rizses tészta
15 dkg cérnametélt
1 bögre rizs
5-6 gerezd fokhagyma
1 db húsleveskocka
majoránna
bazsalikom
só
kevés olaj
Elkészítés:
A tésztát kevés olajon megpiritjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és együtt piritjuk tovább. A megmosott rizst hozzáadjuk, 2 bögre vízzel felengedjük, belemorzsoljuk a húsleveskockát, és hozzáadjuk a majorannát, bazsalikomot és pici sót. Takaréklángon fedő alatt puhára pároljuk. Izlés szerint borsozhatjuk a végén.
Forrás: Mindmegette / Nyuszi receptje
Bár nem tudjuk, hogy mennyire megvalósítható, a kutatók azt ajánlják kortyolgassunk tejet miközben fokhagymát eszünk. A kísérlet még arra is kiterjedt, hogy jobb hatást lehet elérni, ha együtt fogyasztjuk a tejet és a hagymát, mintha egymás után tennénk ezt.
A teljes tej jobbnak bizonyult az alacsony zsírtartalmú tejnél vagy víznél. A fokhagyma mint tudvalevő rendkívül egészséges, és a magyar konyhában is nagyon kedvelt,de az illata olyakor még napok mulva is érződik a bőrön, így sokan kerülik használatát.
A víz, és néhány étel mint a gomba vagy a bazsalikom szintén segíthet a fokhagyma szagot elűzni.
Arab rizses tészta
15 dkg cérnametélt
1 bögre rizs
5-6 gerezd fokhagyma
1 db húsleveskocka
majoránna
bazsalikom
só
kevés olaj
Elkészítés:
A tésztát kevés olajon megpiritjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és együtt piritjuk tovább. A megmosott rizst hozzáadjuk, 2 bögre vízzel felengedjük, belemorzsoljuk a húsleveskockát, és hozzáadjuk a majorannát, bazsalikomot és pici sót. Takaréklángon fedő alatt puhára pároljuk. Izlés szerint borsozhatjuk a végén.
Forrás: Mindmegette / Nyuszi receptje
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Mit tehetünk az agyunk egészségéért?
- Már az anyaméhben eldől, ha balkezesek leszünk
- Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma?
- Tévhitek, amelyek a laktózintoleranciát övezik
- Életmentő beavatkozások méhen belül
- Hamis emlékeket alakít ki az elménk
- Gördülő sportok tavasszal
- Útmutató kismamáknak a genetikai vizsgálatokhoz
- Miért nevetnek a babák?
- Evészavarok megoldókulcsa: a család
- Örökölt mintázatok: nagyszüleink, szüleink sorsát éljük tovább?
- Ábel Anita: „Azért vagyunk, hogy áttörjük a falat”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!