Adalékanyagok

Mit nézzünk meg az élelmiszerek címkéjén?

Az élelmiszerek címkéin feltüntetett adatok segítséget adhatnak az egészséges táplálkozáshoz. Fontos, hogy figyelmesen olvassuk el a címkét, hogy megismerjük az élelmiszerek összetételét, beltartalmi értékeit.

Kerüljük a műanyagba csomagolt élelmiszereket!

Hazánkban a pajzsmirigy-problémák – elsősorban nők körében – népbetegségnek számítanak. Kevesek előtt ismert, hogy a betegség kialakulása helyes életmód és rendszeres vizsgálatok segítségével megelőzhető.

Fogászati allergiák

Az elmúlt 10-15 év során rohamosan emelkedett az allergiás betegek száma. Allergia számos formában felléphet, a tüneteket okozhatja például pollen, az elfogyasztott étel, lakáson belüli allergének, de nem ritka a fogászatban használt anyagok okozta allergiás reakció sem.

Veszélyes étrend-kiegészítők

A Gyógyszerészet című szaklapban szegedi kutatók saját vizsgálataik alapján beszámoltak arról, hogy tíz, általuk kiválasztott, potencianövelésre ajánlott étrend-kiegészítőből hatban szintetikus gyógyszer-hatóanyagot mutattak ki. Nem reprezentatív felmérésük során 53 olyan terméket találtak, melyet potenciafokozóként, vagy ilyen hatásra utalva ajánlottak, ezek közel fele nincs bejelentve az OÉTI-nél.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!