A hosszú élet titka

Szerző: Szimpatika
A 19. század utolsó öt túlélője: három amerikai, egy japán és egy olasz. Mindannyian nők. Hisznek Istenben, nem feltétlenül egészségesen étkeznek, viszont jó nagyokat alszanak.
A világon a legidősebb élő személy a 116 éves japán Misao Okawa. (Illetve egy Leandra Becerra Lumbreras nevű mexikói hölgy esküszik, hogy ő már a 127-et is betöltötte, de ezt sajnos okmányokkal nem tudja bizonyítani, így viszont nem kerülhet be a Guinness Rekordok Könyvébe sem).

A japán néni 1898 márciusában született; szerinte a hosszú élet titka, hogy az ember ténylegesen pihenjen – ő napi legalább 8 órás alvásra esküszik. A 116 éves hölgy emellett egészségesen étkezik: sok szusit fogyaszt. Férjét 83 évvel ezelőtt elveszítette, de két gyermeke még él, fia 94, lánya 92 esztendős.

Fotó: guinnessworldrecords.com
A szintén 116 esztendős Gertrude Weaver Arkansasban él, szereti a kerekesszékes táncot és a manikűrözést. Szerinte az Istenben való hit tartja még életben, és az, hogy kedves az emberekhez – szereti a gyerekeit és az unokáit. A legidősebb amerikai néni 1915-ben ment férjhez.

Fotó: Facebook/El Nuevo Dia
A mindössze 115 éves Susannah Mushatt Jones azt mondja, neki nincs titka; ha csak az nem, hogy hisz Istenben. Az amerikai hölgy minden reggel elfogyaszt négy szelet bacont, ráküld egy rántottát és még némi grízt is eszik. Sosem ivott, nem is dohányzott, és ha teheti, gyógyszert sem szed – legfeljebb a magas vérnyomás ellen (és egy kis vitamint). Viszont ő is napi 10 órát alszik.

Fotó: pinterest
Szintén 115 éves, és szintén Amerikában él Jeralean Talley, aki a kérdésre, hogy hogyan sikerült ilyen hosszú életet élnie, az ég felé mutatott. „Ne engem kérdezzen – kérdezze Őt". A reggeleket kávézással kezdő néni szerint fontos, hogy úgy álljunk hozzá másokhoz, ahogyan szeretnénk, ha velünk bánnának. A hölgy azt mondja, hogy az ő korában azt csinálhat, és azt mondhat, amit csak akar.

Fotó: twitter.com
A 19. század egyetlen európai túlélője a 115 éves Emma Morano. Az olasz hölgy 1899 novemberében született, és szerinte azért adatott neki ilyen hosszú élet, mert megfogadta egy orvos tanácsait, amelyeket még 20 éves korában mondott neki a doktor: a fogyókúra szerint napi három tojást fogyaszt. Emellett reggelire kekszet, ebédre tésztát, vacsorára húst eszik; napi egy pohár tejet és egy pohár házi konyakot iszik. De szerinte a legfontosabb, hogy pozitívan tekint a jövőbe.


Forrás: Hír24

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!