Itthon nyaralunk

2017. 08. 04.
Szerző: Szonda Györgyi
Elolvastam néhány régi írásomat az elmúlt nyarakról, és jókat derültem, hogy milyen volt az életünk, míg kicsik voltak a gyerekeink, amíg csak egy-kettő volt tizennégy év fölött, és a kicsikhez szabtuk a programokat, ők szabályozták a nyaralás dinamikáját.


Idén először van olyan nyár, ahol hat iskolásról kell gondoskodnunk, mind a szórakozásukat, mind az élelmezésüket tekintve, és a hatból bizony négyen már tizennégy év felettiek… Tavaly több szerencsés tényező összjátéka kellett, hogy eljussunk a horvát tengerpartra együtt, de tudtuk, hogy ez kivételes lehetőség volt, és sajnos nem tudjuk minden nyáron megismételni.

Idén több táborba is mennek (főleg a kisebb) gyerekek, és ami nagyon szívmelengető, hogy egy ilyen kis településen támogatja az önkormányzat a napközis tábort és a németországi utazást is, ezekért még jelképes összeget sem kell a szülőknek fizetni, pedig több mint színvonalas a program! Bence és Dávid így el tud menni a részemről csak “kiképzőtábornak” nevezett kendo edzőtáborba, és talán belefér Rékának a lovaglás is.

Itthon pedig anya újraéleszti az építőtáborok régi emlékét, hiszen ennyi megtermett kamaszfiú csodát tud tenni a kerttel és a szomszéd romos házzal, így talán elkészül a tereprendezés, a kocsibeálló, a nagyobb kifutó Maia kutyának, a csöpögtető öntözőrendszer a kútból és lesz helye (és vize) a vágyott medencének is.



Mielőtt még valaki nagyon megsajnálja a gyerekeinket, jelzem, hogy nálunk minden nap gyereknap, főleg, mikor kimondjuk, hogy nyaralunk, így nem részletezném, hány kiló jégkrém fogy el, mennyi palacsinta, pizza vagy lángos sül, milyen koktélok készülnek (szigorúan életkorhoz kötve), vagy hogy hányszor szaladunk le “csak úgy” fürdeni a tóhoz, hány filmet nézünk meg óriáskivetítőn a kertünkben, milyen kalandpályát csinálunk a telek meredek oldalában vagy hogy mennyi ismerősét hívja fel Apa, hogy jegyet szerezzen a nagyoknak legalább egy fesztiválra…

Apa gondolatait erről a témáról itt olvashatják.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!