Milyen mellet csináltassak?

Szerző: Szimpatika
Nincs is talán olyan testrész, amellyel oly sok nő lenne elégedetlen. A nők szerint mellük vagy túl kicsi, vagy túlságosan nagy, ha pedig kellő méretű, akkor nem megfelelő feszességű.

A plasztikai műtétek között ezért a leggyakoribb az emlőkorrekció. A beavatkozást többnyire altatásban végezik. A megereszkedett és kisméretű mellek esetében az emlőnagyobbítás és a mellfelvarrás egyszerre elvégezhető. Mellnagyobbítás esetén egy-másfél órás, többnyire altatásban végzett műtét során ültetik be az implantátumot. A behelyezés történhet a mell mirigyállománya vagy a mellkas-fali izomzat alá. Műtéti behatolás többnyire az áthajlási redőben ejtett kb. 4 cm hosszú metszésből történik, de végezhető a bimbó körüli, a bimbón keresztüli vagy hónalji metszésből is. A jól sikerült műtét után nem lehet megállapítani a mell formája, tapintata alapján, hogy implantátum van benne. Műtét után egy hétig visel kötést a beteg, majd ajánlott speciális vagy sportmelltartó viseletére. Varratszedés 10 -14 nap múlva esedékes.

Az emlőkorrekciók többségében a műtét inkább  lelki, semmint valóságos testi  szükséglet. Olyan kultúrában élünk – mondja Kunsági Andrea klinikai szakpszichológus –, amelyben a szépség és a fiatalság nagyon erős igény. A szépséghez pozitív dolgokat kapcsolunk. Aki szép, az okos, tehetséges, sikeres, és egészséges is. Akinek valamilyen testi fogyatékossága, esztétikai hibája van, ezzel szemben beteg. Tudjuk, hogy ez nincs így, mégis így társítjuk a fogalmakat. Ezért az emberek mindent hajlandóak megtenni azért, hogy szépnek és fiatalnak tűnjenek. Konditeremben kínozzák magukat, éheznek, s ha van rá pénzük, különböző szépészeti beavatkozásokat végeztetnek el magukon. Ez a dolog egyik vetülete. A másik: a sikerélmény igénye. Úgy tapasztalom, hogy mostanában kevés elismerést kapnak az emberek egymástól. Nagyon sokat dolgoznak, olykor tíz-tizenkét órát naponta, és mégsem mindig érzik igazán sikeresnek magukat. Párkapcsolataik is túl gyorsan, gyakran változnak, nem tudják benne igazán mérni magukat. A külső megjelenés, a fogyókúrázás, a konditerem, a plasztikai sebészek által nyújtott lehetőségek segítségével azonban elérhetik, hogy utánuk forduljanak az utcán, dicsérjék, irigyeljék őket. A harmadik része a dolognak az, hogy van egy réteg ma már Magyarországon is, amelyik olyan jómódban él, hogy bármikor kicserélhet magán szinte bármit, ami nem tetszik neki. Éppen úgy, mint a megunt ülőgarnitúrát a nappaliban. Nincsen ezzel baj, ha elégedett lesz utána. Mert ha nem, akkor mi végre volt az egész?

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!