A fiatalok egyre korábban veszítik el a szüzességüket

2012. 01. 14.
Szerző: Szimpatika
Egy Angliában végzett kutatás szexuális kérdésekre keresett választ. A kutatásból többek között az is kiderült, hogy a férfiaknak kétszer annyi szexuális partnerük van életük során, mint a nőknek. A brit férfiaknak például átlagosan 9,3 különböző szexuális partnerük van életük során. A férfiak negyede tíznél is több hódítással büszkélkedhet.

A nőknek ezzel szemben átlagosan csak 4,7 partnerük volt életükben. A megkérdezettek negyede csupán egy partnerről számolt be, és a válaszadók nagyobb százaléka volt biztos a megadott számban, mint a férfiak. Az idősebb nők körében még gyakoribb volt a monogámia: az 559 éves korosztályban a nők 40 százaléka válaszolta azt, hogy életében csak egyetlen szexuális partnere volt. Az idősebb nők körében a szexuális aktivitás is sokkal alacsonyabbnak mutatkozott, 36 százalékuk állította, hogy az elmúlt évben nem volt szexuális partnerrel. A 16 és 69 év közötti összes megkérdezett egyötöde élt szűzies életet az elmúlt évben.

A 14 ezer ember részvételével készített felméréséből az derül ki, hogy a fiatalabb generáció tagjai egyre korábban veszítik el a szüzességüket, és egyre több kockázatot vállalnak. Az adatok azt mutatták, hogy a férfiak egyötöde, és minden hetedik nő a tizenhatodik születésnapja előtt veszítette el a szüzességét, és az első szexuális élmény átlagos időpontja 17 éves kor volt. Az összes megkérdezett csupán tizede vallotta azt, hogy még szűz. A 16–24 éves korosztályban azonban a szüzességüket 16 éves kor előtt elveszítők aránya már 27 százalékra ugrott. Bár a többség fogamzásgátló tablettát szedett, a fiatal nők egyötöde számolt be arról, hogy az elmúlt évben használt esemény utáni tablettát, és a 16–34 éves korosztály 17 százalékában diagnosztizáltak valamilyen nemi úton terjedő betegséget. Ráadásul a fiatal nők 15 százaléka vallotta azt, hogy az elmúlt évben 2–4 különböző szexuális partnere volt.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!