Melegfrontra érzékenyek figyelem! Hétvégére kánikula várható

Szerző: Szimpatika
A legfrissebb előrejelzések szerint hétvégére akár harminc fokos maximum hőmérsékletet is várhatunk. Addig fokozatosan emelkedik a hőmérséklet. Hét közepén azonban néhol jégesőre is számítani lehet.

Míg a húsvéti ünnepekkor hideggel, sok helyen 10 fokos lehűléssel érkezett a nyuszi, a most következő hétvégén igaz nyári időnek örülhetünk.

Hétfőn napközben csökken, majd ismét erősen megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan zápor, néhol zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkülhet. A hőmérséklet csúcsértéke 15 és 20 fok között alakulhat. Kedden a megerősödő, olykor viharossá fokozódó D-i széllel már melegebb levegő áramlik hazánk térségébe. Délelőtt csak elvétve, délutántól egyre többfelé várható zápor, zivatar, néhol jégeső. 21 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán délelőtt borongós, esős időre van kilátás, majd jelentősen csökken a felhőzet és kisüt a nap. Napközben a D-i szél megélénkül. Csütörtöktől erőteljes felmelegedés valószínű és – korábbi várakozásainknak megfelelően – a hosszú hétvégére nyárias idő alakulhat ki. Szombaton néhol 30 fokos kánikula sem kizárt – írja az időkép.hu.

A melegfrontra érzékenyek számíthatnak közérzetük vagy meglévő betegségük romlására. Mivel ilyenkor emelkedik a hőmérséklet, nő a páratartalom és csökken a légnyomás; mindezek a vérnyomás csökkenéshez, a pulzusszám emelkedéséhez, esetleg depressziós tünetek, zöldhályogos rohamok, illetve migrénes panaszok gyakoribb előfordulásához vezethetnek. Ilyenkor kiéleződik az idegrendszer, csökken az ingerküszöb. A felfokozott idegállapot után a szervezet gyorsan kimerül, emiatt koncentrációs zavarok lépnek fel, a reflexek lassulnak, a reakcióidő megnövekszik. A melegfrontok jellemzően több mentális tünettel járnak.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!