Egyre több a pelenkás iskolás

Szerző: Szimpatika
Egyre több a pelenkát viselő Nagy-Britanniában, bár a többség szerencsére szobatisztán érkezik az óvodából – mindössze 5 évesen. A szigetországban ebben a korban már iskolásnak számítanak a gyerekek, akik tanulmányaik kezdetén előkészítő oktatást kapnak.

A kenti közegészségügyi hatóság emberei a grófság 18 iskolájában összesen 24 olyan csemetére akadtak, aki nem tudta használni a vécét, és akit szülei bepelenkázva járattak iskolába.

A jelenségért az ellenőrök nem a szülőket, hanem inkább a modern pelenkákat hibáztatják, mert azok kényelmesek a gyerekek számára, és viselőjüket lényegében szárazon tartják – ellentétben a régi pelenkákkal, amelyekben a lurkó „telítettség” esetén kényelmetlenül érezte magát.

Az óvodák egyre több panaszt kapnak az iskoláktól a pelenkás gyerekek miatt. „A tanítók kezdenek attól tartani, hogy lassan többet kell majd foglalkozniuk a szobatisztaság hiánya következtében felmerülő problémákkal, mint a tanítással. Az egyik iskolában például két tanteremben is ki kellett cserélni a szőnyegeket” – idézte Chris Beer óvodapedagógust a BBC.

forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!