A fülzúgás okai és kezelése

2013. 12. 03.
|
Címkék: Füldugó  Fül-orr-gége 
A fülzúgás vagy a fülcsengés sokak életét megkeseríti, mivel visszatérő vagy szűnni nem akaró formában jelentkezik. Csendes környezetben fokozódhat, akadályozhatja az elalvást, a koncentrálóképességet, hosszú távon depressziót is okozhat. Számos betegség tüneteként előfordulhat és figyelmeztet arra, hogy valami nincs rendben.

Egy kis anatómia

Az emberi fül három részre osztható: külső fül, középfül, belső fül.

A fülkagylóból és hallójáratból álló külső fül és a középfül között a dobhártya található. Ez hártya légmenetesen zárja le a középfül levegővel telt üregét, a dobüreget, ezáltal védve azt a fertőzésektől. A dobüreg a külső levegővel a fülkürtön keresztül érintkezik: ez egy, az orrgarat-üregbe nyíló, két oldalról összelapított zárt cső, ami csupán nyeléskor nyílik ki. Kiegyenlíti a dobüregben uralkodó és a légköri nyomás közötti különbséget (azaz biztosítja, hogy a dobhártya két oldalán lévő nyomás egyenlő legyen). Gyors emelkedéskor, süllyedéskor (liftben, repülőgépen) a fülünk bedugul, ilyenkor gyakoribb nyeléssel biztosítható a nyomáskiegyenlítődés. A dobhártya a levegő rezgéseit (a hanghullámokat) csaknem veszteség nélkül átveszi, mechanikai rezgéssé alakítja, és a rezgést a dobüregben elhelyezkedő apró hallócsontocskáknak, a kalapács- üllő- és kengyelcsontnak adja át (ebben a sorrendben).A középfül dobüregből, a hallócsontocskákból és az ezeket mozgató és egyensúlyban tartó izmokból áll. A hallócsontok működésük során a rezgéseket a dobhártyáról a belső fül hártyás ablakára (ovális ablak) vezetik. A középfül egyes izmai képesek a dobhártyát jobban megfeszíteni és a kengyel talpát az ovális alaktól elhúzni. Ha ugyanis a fület hirtelen nagy hangnyomás éri (pl. mennydörgés, robbanás), ez az egyetlen védekezési lehetőség a belső fül érzékeny részeinek a roncsolódástól való megmentésére. Kisebb hanghatásokra a kengyel dugattyúszerűen mozog, bizonyos hangnyomásértékek fölött azonban ajtószerű mozgást végez. Ez a mozgás továbbítja a hangot a belső fülbe.

A belső fül sokkal bonyolultabb szerkezet, ami nemcsak a hallásérzékelés, hanem az egyensúlyérzékelés szervét is tartalmazza. Ez utóbbi a koponya sziklacsontjába ágyazott, három térirányban elhelyezkedő, három félkörös ívjárat (labirintus). A hallószerv (cochlea) egy csigaszerűen megcsavarodott folyosó, mely a hallóideggel áll kapcsolatban, és kis szőrsejtjeinek mozgása révén alakítja át a mozgást elektromos jellé, majd így adja át az információt a hallóidegrostnak. A hallóideg közvetíti az információt a hallásért, valamint a külvilágból származó inormációk feldolgozásáért felelős agyi központokba. A két szervet (halló és egyensúlyozó) nagyobb előtér (a tornác vagy vestibulum) köti össze, és az egész barlangrendszer egyetlen, közös folyadékkal telt egységet alkot a sziklacsontban. A labirintuson belül egy önmagában összefüggő, hártyás borítású belső labirintus helyezkedik el, amely másfajta, zselatinszerű, sűrű folyadékkal van töltve, és a benne úszó apró kristályok elmozdulása szolgáltat információt az agynak a test helyzetéről.

Mi állhat a fülzúgás hátterében?

A fülzúgás okainak lehetséges magyarázatára számos elmélet létezik. Egyes kutatások szerint a fülzúgás kiváltója a csigában (cochlea) lévő szőrsejtek fokozott működése, hiperaktivitása. Egy másik, az előzőnél jóval valószínűbb ok a nagyon erős zaj vagy mechanikai inger (robbanás) hatására a szőrsejtekben kialakult ingerület miatt létrejövő fülzúgás. Ekkor az idegpályák aktivitása hosszabb ideig tart, öngerjesztővé válik, és az aktivitás akkor is megmarad, amikor a kiváltó ok (külső zajforrás) megszűnik, a fülzúgás így állandósul. De a hallóideg vagy az agyi központoknál lévő idegi kapcsolatok (szinapszisok) károsodása is állhat a háttérben.

A fülzúgás lehet objektív és szubjektív.

Objektív ritkábban fordul elő. Ebben az esetben a vizsgálatot végző orvos eszközök által, például sztetoszkóppal ki tudja mutatni a hanghatás okát. Ilyenkor a fej és a nyak ereinek rendellenessége (érelmeszesedés, érszűkület), vagy a középfül és a szájüreg garat felé eső izmainak fokozott aktivitása váltja ki a fülzúgást.

A szubjektív fülzúgás csak a páciens számára érzékelhető, eszközzel nem mérhető. Ez a gyakoribb típus, amelynek kiváltó oka sokfélék lehet: fülkürthurut, középfülgyulladás, a már említett belsőfül-károsodás, felgyülemlett fülzsír (ez halláscsökkenést is okoz), daganatos megbetegedések, Méniére-betegség. Többnyire azonban a hátterében nem hallórendszeri megbetegedés, hanem más probléma áll: vérszegénység, fejet ért ütés, agyrázkódás, idegrendszeri eredetű megbetegedések, szív- és érrendszeri megbetegedések, anyagcserét érintő betegségek (pl. cukorbetegség), fertőző betegségek szövődményei, gyógyszermellékhatások, élvezeti cikkek fogyasztása (alkohol, dohányzás, kávé stb.), a nyak- és válltájék mozgásszervi elváltozásai, fogászati megbetegedések, feszült idegállapot, migrén.

Lehetséges kezelési módok: gyógyszeres kezelés, digitális, fülbe helyezhető készülékek, melyek a fülzúgást az általuk kibocsátott hang segítségével elfedik, TRT- (Tinnitus Retraining Therapy) módszer, amelyben a digitális eszköz hatását kiegészítő tréningekkel, meditációval, hipnózissal kombinálják. Gyógynövénykészítmények vagy akupunktúra is hatásos lehet bizonyos esetekben.


forrás: beteg.net

Hozzászólások

Jolán

2013. 12. 03. 13:23
Megírhatná valaki mit kellene csinálni, hogy elmúljon. Az orvosok úgysem tudják.

Márta

2013. 12. 03. 15:50
Nem múlik(2 éve). Senki nem tud semmit.Talán a modern kor vívmánya.

Lajos

2013. 12. 03. 18:00
Sajnos én már száz vizsgálaton átmentem,de semmit nem tudtak kezdeni vele.Jó lenne már ebben a fejlett orvosi műszerekkel rendelkező mai világnak kitalálni valamit.

Dző

2013. 12. 17. 18:52
A mobilsugárzás(mobiltelefonok, tornyok) velejárója a fej és fülzúgás. Ezt semmilyen orvosság vagy berendezés nem gyógyítja. És ez csak rosszabb lesz.

Ria

2013. 12. 20. 20:49
Nekem azt mondták, tanuljak meg együttélni vele. 3 év után kiderült, hogy tumorom van...

Vígh Rozália

2013. 12. 21. 22:13
Van egy Készülék BIO quant a neve Nekem használ!!!

Csonka Sándorné

2013. 12. 27. 17:15
Hol kapható a készülék és mennyibe kerül;?

Geri

2014. 02. 05. 12:43
Nekem 2 hónapja kezdődött!Elég volt,most megyek a háziorvosomhoz.

Irén

2014. 02. 14. 21:18
Sajnos nekem már 3 éve folyamatosan cseng már a bal fülemnél fél év után gyógyszerek szedése mellett teljesen
nem hallok semmit .Már a jobb is kezd csengeni hiába az
orvosok csak néznek de segíteni nem tudnak a tudományukkal .

zizike

2014. 02. 16. 17:14
eggyet értek veletek az a bizony,os modernkutatások itt tartanak sajnos......űdv és kitartás

molnár éva veronika

2014. 02. 17. 11:12
19 éve zúg a fülem, cseng, nem múlik, de van amikor már nem tünik fel. ugylátszik már megszoktam

Péter

2014. 02. 28. 14:42
Orrsövény ferdülésem van, a jobb orrlyukam teljesen jó, a bal van majdnem elzáródva, mégis a jobb fülem az, amelyik zúg, meg "pattog" mint a túlnyomásnál, illetve "rezonál." Magyarázták ezt magas vérnyomással, de évek óta szedem a vérnyomás csökkentőt...

Ami nekem bevált az nem gyógyszer, de mégis segített. Miután én is féltucat vizsgálaton átestem és egyik sem mutatott ki semmilyen orvosilag értelmezhető dolgot, elhatároztam, hogy a zúgásra zúgással válaszolok, és a szobai sópárásítómat éjszakára bekapcsolom. Minimális a hangereje van(alig fogyaszt áramot), arra viszont pont elég, hogy elfedje az idegesítő fülzúgást, és az ember nagyon hamar hozzászokik.

Kata

2014. 04. 21. 17:36
Nagyon elszomorittanak ezek a dolgok nem szeretnék vele élni,megszokni sem tudom tennem kell valamit de mit?

matti

2014. 04. 21. 19:42
12 éve cseng a fülem,sokszor végig jártam a kivizsgálás tortúráját .Semmi értelme.Eleinte én is azt hittem ezzel nem lehet élni,az orvosok nem mondják meg hogy nem fog elmúlni.Aztán megértettem miért.Azért mert túl nagy lenne a sokk, idő kell hogy megbarátkozz vele.Ne szomorkodj, ne törődj vele.

tami

2014. 04. 26. 21:18
Az alábbiakat olvastam más fórumokról:

Valaki a Glinkgo biloba kivonatra esküszik,2 hónapi kezelés után elmúlt a fülzúgása.
Egy román nyelvű fórumon kétszer is tesznek említést egy Lugosi gyógynövényfeldolgozó cégről(Favisan .ro) -Temesvár mellett- az ők termékük állítólag egy igazi csodaszer(cseppek,melyeket vattára cseppenve kell fülbe helyezni)A szer neve "Faviaudia" és 8 lei(kb.600Ft).Ismerős keresése és máris lehet próbálkozni,de a póstaköltség horribilis,inkább hozatni kell...

Evelin

2014. 04. 27. 20:06
Tami, nagyon köszönöm az információt, megpróbálom megszerezni ezeket a cseppeket, mert én már mázsa számra szedtem a Ginkót, és semmi eredmény, pedig az MRI szerint érrendszeri hiba okozza a fülzúgást. Köszi. Ha összejött és meggyógyulok, meg fogjuk ünnepelni.

Ilona

2014. 05. 09. 18:05
Magyarországon nem lehet ilyen cseppet kapni? Állítólag gyógyszer nagyhatalom vagyunk! Milyen gyógynövény van benne?

Mari

2014. 05. 12. 14:45
Vizes-alkoholos kivonat növények /keserűfű, fekete üröm, akác virág, tárnics, boróka, dió levél, édeskömény, bazsalikom, kapor, árvácska/ glicerin. Beírod a keresőbe Faviaudia, bejön egy oldal és a FaviAudia Lotiune Igienia Urechi 20 ml Favisan-FarmaVerde / Oldal fordítása,rákattintasz olvashatsz a FaviAudia Ear Hygienie krémről. Engem is érdekelne, de nem tudom, hogy lehetne rendelni, ez ügyben még érdeklődőm. Ha valaki tudja, írjon. Nekem is 4 éve zúg állandóan a fülem, de semmi nem használ. Most is szedek 4 féle gyógyszert rá, már majdnem 1 év óta, de semmi változás. Most úgy döntöttem, hogy abbahagyom a gyógyszerek szedését, mert teljesen felesleges. Elszomorító állapot.

Esteban

2014. 05. 14. 16:33
50 éves vagyok. Sajnos nekem már 20 éve tart, de pár hete már sokkal erősebben cseng, a nap 24 órájában. Sajnos az igazi csönd az már csak fogalom számomra. Audiológiai vizsgálaton voltam már többször, semmit nem tudnak kezdeni vele. Ha alszom akkor nem hallom,de amikor éber állapotba kerülök, akkor már nagyon kellemetlen. Gyógyszert szerintem senki ne szedjen, a mellékhatások miatt. Reménykedem és bízom az orvostudományban, hogy hamarosan lesz valami kütyü, ami megszünteti. Én annak örülök, ha zaj van körülöttem, különben már bediliztem volna.

Anton

2014. 05. 16. 08:54
Nekem is vagy 20 éve.......Szinte alig észrevehető volt, az a folyamatos "....cccc...." Utóbbi két évben azonban erősödött. Az biztos, hogy nekem a kávé fokozza, a magnézium meg csökkenti.

Ilona!

2014. 05. 16. 19:23
Nekem ugyan még nincs ilyen panaszom, de az biztos, hogy gyógyszert nem szednék rá!
Inkább gyógynövényekkel próbálkoznék!
Én az allergiámmal is ugyan ezt csinálom, a gyógyszer helyett pollentablettát szedek, és majd parlagfüvet fogyasztok, amikor már az lesz a soron.

Sándor

2014. 05. 21. 12:40
Talán már meg lett volna a megoldás, csak nem tudom miért nem jött be Magyarországra, csak nem a gyógyszer ipar lépett közbe? nem csodálkoznék.http://www.weborvos.hu/egeszsegmagazin/fulzugas_terapia_uj_lehetoseg_hamarosan/171776/

betti

2014. 05. 23. 13:30
Szerintem lelki oka van. Én maximálisan vissza tudom vezetni rá. 4napja kezdődött nekem. megyek is a pszichológushoz. ha elmúlt, szólok.

Péter

2014. 06. 27. 09:43
Sziasztok! 16!! 16éves vagyok 1éve zúg a fülem és több vizsgálaton estem át és semmi... Gingko gyógynövényes bogyókat szedek... minek reményében elmúlik.... az alvás egyszerűen rémálom s majdnem lehetetlen feladat csöndben.... egy jó ideje meg duplázódott a fülzúgás.. (Bal fül)
Mindenkinek jobbulást!! - akinek bevált módszere jelezze...

Patti

2014. 07. 25. 20:34
1 hónapja kezdődött szédüléssel. BPPV betegségem van, ami stressztől lesz a fülész szerint. a gyógyszertől a szédülés elmúlt, de a fülcsengés-zúgás nem. Nappal még csak el vagyok vele, de este inkább tv mellett alszok el,hogy ne halljam, mert különben bedilizek tőle... Most a jobb fülemben meg lüktető zúgás van 3 napja....
Valaki igazán kitalálhatna valamit, mert még 40 éves sem vagyok, de ez borzasztó, nem akarom ezt hallgatni örökké :-(

László

2014. 07. 27. 10:43
Nekem KB 40 éve csilingel zakatol a fülem, eleinte infúzióval lehetett javitani rajta, megmondta egy doktor nem lehet rajta segíteni ez csak rosszabb lesz,jön a hallás károsodás, sajnos igaza lett.

Bea

2014. 08. 05. 15:05
Nekem évente jön elő a fülzugás. Voltam hallásvizsgálaton és ott semmi elváltozást nem tapasztaltak. Most megint előjött. Sajnos nem tudnak vele mit kezdeni.

kiss jozsefne

2014. 08. 12. 18:26
En az egiektől kapok rengeteg energiat,azota zug a jobb fulem.Nemigazan kellemes,melle meg mintha valaki lesne a gondolatomat,kulonbo agyi kozpontokat is tapogat.Ez hogy lehetseges?

Evelin

2014. 08. 12. 19:19
Ne kérj energiád, aztán nem lesz semmi probléma. Nem? Főleg, ha még tapogat is.

Irénke

2014. 08. 18. 23:53
Olvasva a hozzá szólásokat jót mulatok rajta holott én
is már 4 éve szenvedek a fülzúgástól először csak a bal,
ami fél év után hallás vesztéssel járt most már a jobb is elkezdet szépen csengeni ami gyógyszer csak létezik mind én mindet kipróbáltam de semmi nem használ az orvosok csak mosolyognak és írják a jó drága külföldi gyógyszert ami annyi mint a holtnak a csók nem tudom mi a megoldás rá csak az éjszaka maga a pokol kitartás mindenkinek üdv és csók.

Móni

2014. 10. 05. 10:18
Nekem 8 éve zúg, az utóbbi időben erősödött, sajnos romlott a hallásom is. Nem találják az okát. Kénytelen vagyok elviselni és nem vagyok hajlandó bedilizni tőle, pedig néha úgy érzem ez lesz a vége. A hozzászólásokból kiderült, hogy nincs rá gyógymód, minden csak kidobott pénz és hiú remény. Ezért minden sorstársamnak azt kívánom, hogy szedjük össze a lelki erőnket és azért se hagyjuk, hogy megmérgezze a mindennapjainkat a mindent betöltő zúgás.

emmice

2014. 10. 06. 17:08
...nekem 36 éve , mint egy autópálya zaja, visszhangzik , zúg igen erősen a j.o fülem, egy azonos oldali koponyát ért ütés következtében/elesés csúszós téli jeges úton/. idegsebészeti műtét,...azóta ezen oldalon kiesett a hallásom, csak az igen kellemetlen zúgás , hangvisszaverődés maradt., már megszoktam,ha az ép oldali fülemet ujjammal bizonyos nyomást alkalmazva bedugom pár percig, megszűnik e kellemetlenség átmenetileg....próbáljátok ki....

madlen

2014. 10. 14. 21:21
Jóga légzés segít a fülzugáson felváltva kell levegőt venni úgy hogy a bal oldalt befogjuk az orrunkat és felváltva beszívjuk és kifújjuk a levegőt bal és jobb oxigénnel dúsítja fel az agyat naponta legalább kétszer.nekem elmúlt a fül zúgásom ezt egy jóga órán tanították sok sikert kitartást

ilonka48

2014. 11. 02. 18:49
Rendeltem az interneten reklámozott könyvből.Kész átverés,senki ne rendeljen,a pénzt se adják vissza,levelekre nem válaszolnak.Úgy irják,hogy magunkon tudunk segiteni.Ehhez képest egy csomó orvosi vizsgálatra van szükség.Még nem adom fel,hátha találok valamit,ami segit.

Horvát Tamás

2014. 11. 17. 09:42
na

Evelin

2014. 11. 17. 20:12
Horváth Tamástól kérdem, hogy Őneki hasznos volt a könyv? Meggyógyult, árulja el a titkot.

cs. ferenc, nagykanizsa

2014. 11. 21. 19:37
én is rendeltem a könyvböl,szerintem is nagy mellébeszélésröl szól. tamás titkára én is kiváncsi lennék

Z:Zoltán

2014. 11. 23. 20:07
Az egész hókuszpók nagy átverés. Bármilyen fülzugást kizárólag értágitóval lehet csillapitani.esetleg idővel meg is szünhet.

Evelin

2014. 11. 23. 20:39
Szinte csak értágítókon élek több éve, mégsem tudok meggyógyulni. Sajnos.

Erdélyi Mackó

2014. 11. 23. 21:12
Három éve kezdődött a bal fülem zúgása. Az orvos érelmeszedés kezdetét tette felelőssé.A fűlzúgás lassan erősödött, de 2 éve szereztem egy "pulzáló mágneses tért előállító" gyógypárnát melyre esténként ráfekszem, beállítom 20 percre, F1-es fokozatura és általában 10 perc múlva már el is alszom. A "gép" magától kikapcsól. A fűlzúgáson elkezdett csendesedni, de ha naponta kétszer is használnám (ahogy szóllt a ajánlat) talán hatékonyabb lehetne a kezelés. Úgy érzem,hogy bevállik!

Evelin

2014. 11. 24. 20:56
Köszi, ezt én is kipróbálom.

István

2014. 12. 02. 11:59
10 éve a fülemben csak zene szól hogy ne idegesítsem magam,

G.Piroska

2014. 12. 16. 16:18
Végig olvastam , de el is keserettem , hogy ebből nem lehet ki gyógyulni ?! Ha tud valaki jó tippet várom a válaszát !

Evelin

2014. 12. 16. 21:25
Én is arra várok. Sajnos régóta.

Ilona

2014. 12. 17. 09:07
Most vettem az online Alexandratól egy kiskönyvet /nem volt egészen 600 ft/ a tinnitusról, még nem olvastam ki, talán az ünnepek után. Remélem okosabb leszek tőle. A pulzáló matracot én is ki fogom próbálni.

Annamária

2015. 01. 04. 13:54
Az én fülzúgásom egyik napról a másikra alakult ki, 18 évem nyarán. Azóta sem segített egyetlen orvos sem. Most már kezed a halásom is csökkenni, egyenes arányban a zúgás erősségével. Most vagyok 37... Így fogok meghalni egy zajjal és egyre idegesebben...

Wald Zoltán

2015. 01. 05. 15:42
Van megoldás, de nem olcsó, mert a TB Magyarországon nem fizeti. De nekem bevállt, és tudom hogy másoknak is, a Baromedical csinálja, és keszontechnológia, magas nyomású oxigént kell beszívni. Sok cukorbetegneg is megmentették a lábát ezzel az eljárással.

Evelin

2015. 01. 05. 21:15
Örülök, hogy van aki ezzel meg tudott gyógyulni. Sajnos én 10 kezelést végig csináltam, 450 000,- Ft-ot fizettem, plusz 200 km oda-vissza út autóval, és semmivel sem lettem jobban. Ettől még másnak használhat.

Szné Marika

2015. 01. 06. 15:22
Az én fülzúgásom is egyik napról a másikra jött. Van,hogy két három napig nem zúg orvosnál voltam kaptam gyógyszert de nem használt. az a kérdésem,hogy gyógyszerész tud ajánlani valamit mivel az van írva forduljon gyógyszerészhez.

Szné Éva

2015. 01. 06. 20:12
Nekem 27 éve zúg a fülem, most 53 éves vagyok. Először csak a bal aztán azóta mindkettő. Mindent kipróbáltam,svédcsepp., gyógyszerek, infúzió, akkupunktura, stb. , de semmi nem segitett, azóta a hallásom is kezd romlani az éles hangokra. Azt sem tudom milyen a csend. Van, hogy erősödik, van amikor türhető, probálok nem foglalkozni vele. Most a legujabb verzió ,hogy a nyakcsigolyámtól zúg, pontosabban sipol, olyan mint amikor a rádióban vége az adásnak és csak sipol. Nekem is azt mondták szokjak hozzá, nem tudnak mit csinálni vele."Régen volt olyan fülész aki egyszerüen kinevetett, hogy 15 éve zúg." Egyszóval borzasztó, együtt érzek mindenkivel, probálok vele együtt élni,de jobb lenne nélküle.

Evelin

2015. 01. 06. 20:58
Erre mondom én, hogy süvít a csend. Őrjítő.

Lajos

2015. 01. 07. 12:19
Nekem is zúg, már 20 éve!

K.Kata

2015. 01. 07. 12:21
A lányomnak volt elviselhetetlen a fülzúgása, és neki is a hiperbar terápia segített, igaz ő ausztriában csináltatta, kint él, állta a társadalombiztosító.

efZoli

2015. 01. 07. 13:47
Nekem a hiperbar hozta el a menekvést. Éveken át zúgott a fülem, mindent kipróbáltam, egy búvároktató ismerősöm beszélt rá. Ez az eljárás minden pénzt megér! Csak ajánlani tudom.

ihigabi

2015. 01. 07. 14:42
efZoli!

Hol vetted igénybe a hiperbar-t?

Evelin

2015. 01. 07. 21:10
Ugyan nem tőlem kérdezted, de ez a címük.2012 Baromedical Zrt. - Hiperbár Centrum :: Tel.: +36 1 392 03 76 :: Cím: 1121 Budapest, Szanatórium u. 19. (OORI Kórház területén) :: E-mail: info@baromedical.hu

Évamama

2015. 03. 30. 23:47
Több mint húsz éve zúg a fülem,sok sok vizsgálaton átestem, gyógyszerek tömkelegét kipróbáltam, semmi változás. Olvastam egy könyvről http://tinnitus-nelkul.com/v1/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=google-search.. valaki ismeri, vagy tudna róla valamit megköszönném.

Klári

2015. 04. 07. 07:02
Több éve sipol a fülem nagy örömmel rendeltem meg a könyvet ami egy nagy humbukk felsorol egy két dolgot mitöl lehet de a végén azt irja a fülzúgás nem szünik meg,de számos terápiás opció létezik ami segit abban,hogy a fülzúgás elviselhetővé válljon Hát ezt tanácsolta ??!!!

Évamama

2015. 04. 07. 14:31
Kedves Klári, erre voltam kíváncsi!Ezt a tanácsot a fülorr gégész is elmondja, és nem kerül több ezer forintba !Nekem is elmondta,hogy még az orvosok se tudják,hogy mi okozza! tanácsot tudnak adni, van akinek használ, de sok esetben nem !Sajnos ezzel együtt kell élni !Szégyen,hogy egy állítólagos beteg aki kigyógyítja magát, könyvet ad ki róla,búsás haszont bezsebel, és több százan leírják hogy pár hét alatt kigyógyultak!Ha ilyen egyszerű lenne a gyógyulás, csak csak akadna egy lelkiismeretes doki,aki elolvassa a könyvet,és ha valóban használna ,sok ezer betegnek tudná vissza adni az élet kedvét ! Szánalmas így becsapni mindazokat,akik amúgy is nap mint nap szenvednek ettől a betegségtől!

Hodorog Lászlóné

2015. 04. 10. 11:57
Az én fülem már az 1980 évektől kezdődően zúgott.Úgy éreztem meg őrülök tőle.Nyomdában dolgoztam ,ahol tudjuk milyen nagy a zaj,de már azt is elnyomta a fülzúgás.Idegileg kiborított és fáradt voltam tőle.Átestem én mindenféle vizsgálaton megszámlálhatatlan esetben, CT-én is.Ez előtt 10 évvel elmentem egy rendelésre /azért nem írom hová ,mert nem tudom ,hogy szabad -e/ ahol a váróban úgy biztattak ,hogy mjd a két méteres gödörbe megszűnik.Bent a fülemet megvizsgálta csupán annyit mondott ,hogy olyan tiszta,hogy ki van sikálva ez nem helyes .Aztán beutalt egy neves kórház fülészetére /akit érdekel meg írom hová/ott egy fotelba ültettek és azt mondtak kb 10 percig tart,lehet hogy enyhén rosszul leszek és elkezdtek a bal fülemen keresztül az egyensúlyközponttal valamit csinálni.Nem fájt,de kicsit tényleg kellemetlenül éreztem magam. Mondták ,hogy 1hónap múlva menjek vissza ,hogy a másik fülemmel is.De az eset után párnappal teljesen eltűnt a fülzúgásom,a másik pedig amúgy sem zúgott így nem mentem vissza,Fülzúgásom azóta sincs.Emlékszem borzasztó és őrjítő volt,éjszakákat nem aludtam.Annyit azt hiszem leírhatok,hogy Budapesten történt és egy XV ker.rendelőből küldtek egy XIV ker.kórházba.

Évamama

2015. 04. 10. 16:08
Kedves Hodorog Lászlóné,jó olvasni a sorait,örülök a gyógyulásának .Szeretném elkérni a cimet ,egy próbát megér.eva022454@gmail.com Köszönöm szépen.

Evelin

2015. 04. 10. 20:04
Én is szeretném elkérni a címet, hogy hova lehet menni, ahol meg is gyógyítanak. De azt még kérdezném, a kedves Hodorog Lászlónétól, hogy Őneki nem Menier betegsége volt? Az levelezési címem: nyersneeva52@gmail.com
Előre is köszönöm.

Katalina

2015. 04. 14. 11:06
Tisztelt Hozzászólók!
Debreceni vagyok, 35 éve zug a bal fűlem és szivesen felkeresném én is azt a XIV. kerűleti bp-i kórházat.
Ha lehet egy pontos cimet, vagy egy telefonszámot szeretnék kérni, ha már volt valaki az utóbbi időben, a tapasztalatait szerintem többen megköszönnénk! Űdv. mindenkinek!

Erna

2015. 04. 14. 11:21
Kedves Hodorog Lászlóné, szeretném elkérni a címet: laposerna@gmail.com

Evelin

2015. 04. 14. 20:48
A Hodorog Lászlónénak úgy látszik nincs ideje ide visszatérni, mert még én sem kaptam meg a címet, vagy telefonszámot. Pedig nagyon-nagyon várom.

Ilona

2015. 04. 15. 08:52
Én is Debrecenből érdeklődök, hogy milyen módon lehet abba a Bp.-i kórházba bejutni fülzúgásom megszüntetéséhez.
Köszönettel: a lehetőséget kérném a horvathtoth@freemail.hu címre küldeni.

Healer

2015. 04. 15. 11:17
A fülzúgás/csengés a 2-ik nyaki csigolya elmozdulásának következménye. Azt kell helyrerakni megbízható csontkovács,természetgyógyász által majd a nyakat megerősíteni, hogy az izmok tartsák és ne mozduljon újra ki a csigolya.

Évamama

2015. 04. 18. 16:17
Én kértem Hodorog Lászlónétól a címet, meg is kaptam !

Evelin

2015. 04. 18. 20:17
Kérem Évamamát, hogy akkor nekem is küldje el. Nagyon megköszönöm előre is. nyersneeva52@gmail.com a címem.

Evelin

2015. 04. 18. 20:19
Nagyon köszönöm, közben megkaptam az információt. Megpróbálok elindulni. Az eredményről beszámolok.

Viki

2015. 04. 20. 08:28
Kedves Évamama! Kérem szépen küldje el nekem is a kórház nevét és címét. 16 éve zúg a fülem és csak rosszabbodik. Kipróbálnám én is a kezelést, hátha segít.
ttoth.viktoria@gmail.com a mail címem. Előre is köszönöm!!

Babi

2015. 04. 20. 17:18
Tisztelettel kérném azt aki megkapta a Bpesti Kórház címét küldje már meg nekem is ,több mint 10 éve zúg a bal fülem . cím: balogbabi@citromail.hu

Évamama

2015. 04. 20. 18:33
Toth Viki, Balogh Babi ment a levél.

Evelin

2015. 04. 20. 19:52
Évammama nagyon rendes vagy.

Évamama

2015. 04. 20. 20:58
Köszönöm Evelin.Ha módomban áll,segítek,hisz nem kerül semmibe ! csupán egy levél írás!időm is van... borzasztó a fülzúgás-fülcsengés.Remélem aki eljut a kezelésre, beszámol az eredményről.

Evelin

2015. 04. 21. 07:46
Tegnap óta járok infúziós kezelésre, ha vége, csak akkor tudok bejelentkezni a Bp.-i Rendelő Intézetbe. A lakóhelyemtől 200 km-re van Bp. Megpróbálok eljutni, talán egy újabb esély a gyógyulásra. Ami pénzembe és energiámba van már eddig, azt már le sem tudom írni. Minden reggel azzal ébredni, hogy még mindig. Borzasztó.

Ágnes

2015. 04. 21. 09:24
Kedves Évamama!
Én is nagyon szeretném azt a kórházat,ahol a 20 éve fennálló fülzúgásomat megszüntetnék.Már teljesen kivagyok tőle.
Elküldené nekem a címet? Nagyon köszönöm.
Cím : agnes.zsuzsanna7@gmail.com

Évamama

2015. 04. 21. 11:24
Kedves Ágnes, ment a levél.

Révész Sándor

2015. 04. 21. 15:42
Kedves Hodorog Lászlóné!
Hasonló gondokkal küzdök kipróbáltam már a gyógyszerektől kezdve az akupunktúráig mindent, de semmi változás nem következet be. Esetleg el tudná küldeni az email címemre a kórház, nevét elérhetőségét.
Előre is ezer köszönet: Révész Sándor (revsandor@freemail.hu)

Krisztina

2015. 04. 21. 16:35
Nekem is a hiperbár terápia segített, miután hat éven át szenvedtem a fülzúgástól. Igaz, Európában csak nálunk nincs rá TB támogatás, de tényleg megéri, mert előtte minden más módszert kipróbáltam, de csak ez segített.

Lia

2015. 04. 22. 23:46
Kedves Évamama!
Megkérnélek, elküldenéd nekem is a címet? 4 éve szenvedek a fülzúgástól. Se infúzió, se gyógyszer, se villanykezelés nem segített.
e-mail címem: antalya@vipmail.hu
Előre is köszönöm.

Hantos Zsuzsanna

2015. 04. 23. 10:33
Szeretném én is elkérni annak a XIV. kerületi kórházank a címét. Rettenetesen kínoz a fülzúgás.

Köszönöm.
hantoszs@gmail.com

Liza

2015. 04. 23. 14:43
Kedves Évamama! Kérem szépen küldje el nekem is a kórház nevét és címét.20 éve zúg a fülem. Kipróbálnám én is a kezelést, hátha segít.
holidaybogacs@gmail.com az mail címem. Előre is köszönöm!!

Évamama

2015. 04. 23. 18:51
Kedves Lia,Zsuzsanna, Liza,ment a levél.

Évamama

2015. 04. 23. 19:00
Érdemes elolvasni "Healer" hsz-t,és megpróbálni a természetgyógyász, vagy csontkovács segítségét.

Viki

2015. 04. 23. 20:27
Kedves Évamama!
Sajnos nem kaptam meg a levelét, megtenné, hogy még egyszer átküldi? Az email címem elején 2 db t betű van, lehet emiatt nem jött át a levél. Tehát helyesen: ttoth.viktoria@gmail.com

Nagyon szépen köszönöm még egyszer! Üdv: Viki

Évamama

2015. 04. 23. 21:21
Kedves Viki, valószínű,hogy csak egy t betűt írtam !Remélem másodszorra sikerült .

István

2015. 04. 24. 08:23
Kedves Évamama!
Megkaphatnám én is a kórház címét?
Köszönöm szépen. István

Ágnes

2015. 04. 24. 11:55
Kedves Hodorog Lászlóné szeretném elkérni a címet, erre az E-mail cimre: tigrisagi@freemail.hu Köszönettel Ági

Évamama

2015. 04. 24. 13:00
István ! kérhetek egy email cimet ?

Ágnes

2015. 04. 24. 14:46
Kedves Évamama,elkérhetném a kórház címét, erre az E-mail címemre: tigris.agi@freemail.hu köszönöm Ági

Ágnes

2015. 04. 25. 07:04
Kovácsné Éva nagyon szépen köszönöm a címet. Ágnes

Évamama

2015. 04. 25. 11:27
Szívesen :)

Attila

2015. 04. 25. 17:41
Kedves Hodorog Lászlóné!
Szeretném elkérni a XIV,kerületi kórház nevét ahol tudnak segiteni 20 éve zúg a fülem,már lemondtam róla. Köszönettel:ignatti52@gmail.com

Tünde

2015. 04. 29. 16:15
Kedves Évamama!Kérem szíveskedjen számomra is elküldeni a kórház címét,ahol sikerült a fülzúgást megállítani.Én édesanyámat szeretném elvinni,aki sok éve küzd ezzel a problémával.Nagyon sok helyre vittem,de sehol nem tudtak eddig segíteni.Köszönöm:maczkonetunde@citromail.hu

Enya

2015. 04. 29. 21:23
Elment mostanában valaki abban a bizonyos kórházban?
Érdekelne, hogy azóta segített valakin?

Évamama

2015. 04. 30. 12:57
Engem is érdekelne ! de még nem jött vissza jelzés senkitől !.

Evelin

2015. 04. 30. 21:23
Én is nagyon várom már, hogy valaki beszámol arról, hogy mit tapasztalt ebben a kórházban. Tényleg érdemes-e felutaznom vizsgálatra. Ugyan is papírokból van már egy rakattal, csak gyógyulás nincs.

Zsuzsanna

2015. 04. 30. 22:13
Kedves Évamama! Nagyon megköszönném, ha elküldené a kórház címét. Már nem is számolom az éveket, amióta zúg.
Az email cím: jfnezsuzsanna53@gmail.com. Előre is köszönöm!

Évamama

2015. 05. 01. 19:26
Kedves Zsuzsa, nem jó az email cím amit megadott !

Zsuzsa

2015. 05. 04. 18:55
Kedves Évamama! Nagyon megköszönném, ha elküldené a kórház címét.
Az email címem: breda@freemail.hu

Nagyon szépen köszönöm

Zsuzsa

reménykedő

2015. 05. 04. 20:35
Kedves Évamama!
Nagyon szépen megkérném, hogy nekem is küldje el a XIV. kerületi kórház címét, ahol talán rajtam is és édesanyámon is tudnának segíteni. Nekem már 15 éve zúg a fülem, és egyre rosszabb, már rettegek a lefekvéstől is, mert akkor annyira el kezd zúgni, hogy sokszor alig bírok elaludni.
Előre is köszönöm a kedvességét, email címem: barnaer52@gmail.com

Erzsébet

Ibuska

2015. 05. 04. 20:51
Kedves Évamama ! Hálás lennék ha elküldené nekem is a kórház címét ! postane.ibi@freemail.hu

Zsuzsi

2015. 05. 04. 21:17
Nahát hogy mennyien szenvedünk ettől a fülzúgástól és mindenkinek hasonlóak a panaszai és tapasztalatai. Nekem 15 éve zúg mindkettő, most vagyok 66 éves. Élek együtt vele, sokszor észre sem veszem, pedig szünet nélkül zúg és sípol váltakozva.Most felerősödött, ahogy olvasom a leveleket. Amit teszek ellene, annyi hogy akupresszúrás pontokat masszírozok. Közben elfelejtek odafigyelni a bennem lévő hangzavarra.

Ágnes

2015. 05. 05. 06:50
Kedves Nagy Zsuzsanna! Elküldeném,de ahoz kérnék egy e-mail címet,mert csak akkor tudom elküldeni a címet.Üdvözlettel: tigris.agi

Évamama

2015. 05. 05. 11:36
Valaki elindult már ? sokan megkapták a címet!Egy kis visszajelzést kérnénk !

Kristek Józsefné

2015. 05. 11. 13:19
Kedves Évamama!Hálás lennék ha elküldené nekem is a kórház címét.Az ei-mail címem:kristekjozsefne@freemail.hu

klara

2015. 05. 11. 16:43
az otoszklerózis (fülcsontok meszesedése, nálam a kengyelé) okozta az idegesítő fülzúgásomat és a fülcsengést. 91-ben kaptam egy műkengyelt (akkor még tantálból készült), azóta elszálltak a fölösleges hangok! :)

Almássy Irén

2015. 05. 13. 08:38
Nem lehet közkinccsé tenni ezt a címet kedves Évamama??

Évamama

2015. 05. 13. 10:44
Kedves Irén. Kaptam egy olyan visszajelzést, hogy csak a 14.és 15.-ker lakosokat fogadják,mivel nem magán rendelő .! de itt a cím ,rajtam ne múljon !
Budapest.1158.Rákospalota.Őrjárat út 1-5.
Telefonszám ,előjegyzés:06 01 416-0660.mellék:2007
Nem magán rendelő,hanem a XV kerületi Önkormányzat Egészségügyi Intézménye.
Sok sikert kívánok.

Éva

2015. 05. 19. 16:24
Valaki megírná, hogy segítettek a kórházban a fülzúgáson

Anikó

2015. 05. 22. 18:05
Sajnos nekem is kb 4 éve zúg a fülem.Én is szeretném megkérni a kórház cimét.jordakidenesne@citromail.hu

Kati

2015. 05. 23. 08:34
Kedves Évamama!Hálás lennék ha elküldené nekem is a kórház címét.sagi.gyorgyne@gmail.com

Évamama

2015. 05. 25. 19:20
Kedves Katalin és Anikó, fentebb három hozzászólásban olvasható a cím, valamint az is, hogy csak XIV és XV kerületieket fogadnak,mivel nem magán rendelő ! Sajnálom

Sándor

2015. 06. 06. 15:51
Kedves Hodorog Lászlóné!
Hasonló gondokkal küzdök kipróbáltam már a gyógyszerektől kezdve az akupunktúráig mindent, de semmi változás nem következet be. Esetleg el tudná küldeni az email címemre a kórház, nevét elérhetőségét, és a kezelés nevét. Áprilisban már írtam Önnek, ha nem lenne nagy gond kérem írjon.
Előre is ezer köszönet: Révész Sándor (revsandor@freemail.hu)

Katalin

2015. 06. 07. 22:51
Nekem ritkán cseng a fülem, ilyenkor - Maria Treben tanácsa szerint - svédcseppel átitatott vattát teszek bele éjszakára.
Néhány kezelés után a csengés elmúlik. A fülzúgásnak természetesen sok oka lehet, de nem árt kipróbálni Bittner svédcseppel a kezelést, mielőtt orvoshoz fordul az ember.

Iluska

2015. 06. 27. 08:48
Valakinek sikerült azóta? Valami visszajelzés!!!?

1234

2015. 06. 27. 09:47
hali

Kicsizsuzsi

2015. 07. 05. 13:17
Kedves Hodorog Lászlóné! Új reménnyel tölt el, amit leírt a fülzúgásának kezelésével kapcsolatban. Én is el szeretném kérni annak a kórháznak és orvosnak a nevét és címét, ahol segítettek Önnek. Előre is köszönöm!

Tomoka

2015. 07. 06. 09:59
Kérlek benneteket, küldjétek el nekem is a kórház címét! btomi1980@gmail.com

Nagyon örülnék neki, ha valaki visszajelezne, hogy milyen hatást ért el a hyperbar terápiával. Mennyibe kerül, stb....

Köszönöm!

Evelin

2015. 07. 08. 10:59
10 kezelés után sem értem el sajnos eredményt, ez 450 ezer Forintba került. Ehhez jön még az úti költség stb. Nem sajnáltam volna a pénzt, ha legalább egy kicsit is csökkent volna a zúgás a fülemben. Azt mondták még vegyek egy-két órát, de arra már nem volt pénzem. Egyébként először azt mondták elég lesz öt alkalom, jött a szokásos szöveg. Végül sajnáljuk, de ez van. Ettől még neked használhat, sőt kívánom, hogy gyógyulj meg. Ha egy valakinek használ, már az is eredmény.

László.

2015. 07. 09. 11:32
Kb 40 nem elírás 40 éve kezdődött a fülzúgásom, akkor mondta a doktor , hogy ez gyógyíthatatlan . sajnos ez az azóta is így van

Piroska és Zsuzsa

2015. 07. 17. 14:00
Anyukámmal együtt nekünk is állandóan zúg a fülünk. Semmi nem használt, nagyon sokmindent kipróbáltunk. Szeretnénk elkérni a XIV. kerületi kórház címét. E-mail cím: zs.harsanyi@gmail.com

Horváth Károlyné

2015. 07. 22. 16:15
25 éve zúg a fülem, Honvéd kórház, több szakorvos véleménye vele kell élnem.Másoknak is. Ugyanaz mint amiket sorstársaim leirtak. Reklámozzák a Tinnitus Stop tablettát, megrendeltem. Ki tudja hátha használ. Meg visszaveszik 60 nap után, visszafizetik az árát 60 db 20eft.Lehet,hogy kidobott pénz? Naponta 2 db

Magdi

2015. 07. 24. 18:23
Horváth Károlyné! Szeretném tudni, hogy használt-e a tinnitus stop tabletta, kérek visszajelzést. Köszönöm!

Evelin

2015. 07. 24. 21:37
Már csak két kapszula van a tinnitus stop tablettából, de sajnos nem használt. Ugyan úgy zúg, mint előtte. Ha már beszedtem, akkor minek az árát fizetnék vissza? Visszaküldeni nem tudom. Sokaknak használt viszont, ezért ki kell próbálni, hátha Önnek kedves Magdi használni fog.

Enya

2015. 07. 25. 09:54
Kedves Evelin! Sajnálom, hogy nem használt a tabletta. Ismeri azokat az embereket akiknek használt vagy csak olvasott róluk?

Evelin

2015. 07. 25. 14:55
Egy olyan hírlevelet kaptam, melyben ezt a tablettát reklámozzák, és abban egy-két emberke nyilatkozza hogy már a 12. napon számottevően csökkent a fülzúgásuk. Persze ennek is örülök, csak annak nem, hogy nekem pedig nem használt. Pedig telefonon is visszahívtak mikor a rendelést leadtam, akinek elmondtam, hogy tulajdonképpen ami ebben a tablettában van (magnézium, ginkó, Q10, zink), azokat én mind szedem. Nem baj, azt mondták azt sem kell abbahagyni, mert ez az általuk hirdetett tablettában olyan összetételben van, ami tuti, hogy hogy így használ. Sajnos......

Csepella Sándor

2015. 07. 26. 21:24
Most olvastam a hozzászólásokat. Érdekelne a nyaki gerincre való hivatkozás. Van akinek ilyen kezelés után javult az állapota? A válaszokat előre is köszönöm.

Babi

2015. 07. 31. 21:22
Érdekelne valaki kapott már Gentamicin injekciot a fülébe? Elmúlt a szédülése? Válaszokat előre is köszönöm.

Klaudia

2015. 08. 19. 20:03
Ezek a csodabogyók arra valók, hogy a reménykedő fülzúgásos emberek pénztárcáját megcsapolják! Hiába a hitelesnek tűnő weboldal, több páciens megelégedett ajánlásával, - mindez csak beetetés. A Tinnitus Stop kapszulát reklámozó oldal úgy felszívódott, mintha sosem lett volna. Bizonyára a reklám hatására a befektetésük megtérült és leléptek. :(

Judit

2015. 08. 25. 11:48
Nekem 3 éve zúg a fülem, már minden létező gyógyszert, gyógyhatású készítményt kipróbáltam. Semmi , de semmi javulás nem volt. Nagyom megörültem a Tinnitus stop caps. meg is vettem a 60 szemest, 18500 Ft-ért. Csoda módjára nem múlt el a zúgás, de csökkent. Szerettem volna rendelni újabb adagot, de sehol nem találom, eltüntek. A fülzúgásom ismét erőteljesen visszatért, kínomban elkezdtem szedni az Auceron Ring stop capsulát. Lassan megörülők, pedig már van zajgenerácios hallókészülékem is.

tanchaz10@citromail.hu.

2015. 08. 26. 19:28
én megrendeltem a könyvet,mivel nem voltam elégedett visszaküldtem.Kaptam egy elismerést róla,menjek postára vele bármelyik kifizeti,Becsaptak,mert nem kaptam vissza az árát.Kérem segitségüket,mert szükségem volna az árára,telefonon utolérhető vagyok,az gyorsabb.0620-5288-869-Várok segitséget.

Baumstark Imre villány

2015. 08. 30. 15:43
esténként tévénézés közben Bittner Svldcseppet a kupakba 2-3 mi--lilitert beöntök a fejemet elforditom elfekszem jobra és beőntőm hagyom kb 3-4 percig utána fejemet egyenesbe fülpucoloval kissé kőrbe tisztitom minkét oldalon néha végzem hetente és tejessen elmaradt

4567

2015. 09. 02. 13:32
Kegyetlen módon zúg a fülem, vannak migrénes rohamaim is, úgy hogy fel se bírok kelni,hányok-izzadok, majd bele halok. Azt mondta az orvos így lehet dolgozni :-(,
Megírná aki volt ebben a budapesti kórházban, hogy mit csináltak, és használt-e?
Kérem írja meg, borzalmas ez az állapot.

Kristek Józsefné

2015. 09. 02. 14:16
Felkerestem a budapesti kórházat nem tudnak csinálni semmit.Doktor úr elmondta nem lehet gyógyítani.Javasolt zajgenátort hogy elfedje a zúgást de még jobban felerősödött csak nappal lehetett használni.De Kazincbarcikán jó hallónak nem is adnak mert nem oldja a zajgenerátor nem feddi el a zúgást.Házi orvos éjszakára két szem xanaxot.

.

kristek józefné

2015. 09. 02. 15:07
ajánlott

Vasas Lajos

2015. 09. 07. 10:55
Kedves Klaudia! Sajnos én is beugrottam a sokat hirdetett Tinnitus stop tabletta vásárlásába ,20 000 Ft-om bánja ,eredmény semmi. És valóban a cég felszívódott. Szemét csalók.Lajos

4567

2015. 09. 07. 11:49
Kedves Baumstark Imre!
Hány hétig végezte ezt, és mióta zúgott a füle?Köszi.
Üdv.

Erzsébet

2015. 10. 12. 15:09
Baumstark Imre úrat szeretném megkérdezni ,hogy a Bittner svédcsepp -nél nem írja, hogy a fülbe lehet cseppenteni nem lesz töle semmi baja a fülnek.
köszönöm ha válaszol.

László_61

2015. 10. 30. 19:34
Mindenkinek, akinek zúg a füle azt javasolnám, hogy próbáljon meg a lakásában máshová feküdni! Nekem is zúgott és amikor áthelyeztem az ágyamat, akkor elmúlt. Kb. 1/2 év múlva ismét a "régi" helyre feküdtem és ismét előjött a zúgás. Megint áthelyeztem, egy "harmadik" helyre, de ott nem javult. Ezután oda feküdtem, ahol előzőleg elmúlt és láss csodát, megint elmúlt! Azóta ott fekszem és tünetmentes vagyok!
Egy próbát mindenkinek megér, aki ismeri ezt az állapotot, mert tudja milyen rossz a zúgással élni!
Jó egészséget kívánok mindenkinek és azt kérem, ha valaki megcsinálta és legalább 1 hétig máshol feküdt írjon ide, hogy elmúlt-e?
Gondolom más is kíváncsi rá!

Princz Edit

2016. 01. 21. 18:07
Kedves Horog Lászlóné!
Megírná nekem is a XIV. kerületi kórház nevét? Az Uzsóki volt az?! A kezelés után kapott ambuláns lapon nincs rajta a kezelés pontos neve vagy a kód száma? Édesapám részére kellene, aki szintén már minden vizsgálaton és gyógyszeres kezelésen túl van.
princz.edit@upcmail.hu
Szíves segítségét előre is köszönöm!
Edit

Melinda

2016. 01. 22. 18:38
Kedves Mindenki!

Nekem tavaly szeptemberben kezdődött a fülzúgásom, elmentem orvoshoz, kaptam 2 doboz Nootropil-t és egy doboz bilobát, csak egy kicsit enyhült, de ugyan úgy megmaradt a fülzúgásom. Majd intenzíven elkezdtem keresni a gyógymódokat és amit lehetett mindent kipróbáltam, majd novemberben elkezdtem inni Gyuri bácsi(bükki füvesember) gyógyteája közül a csalánlevél teakeveréket(ez egy tisztító tea) 5 hétig ittam, minden reggel éhgyomorra, utána veronikafű teát, közben minden nap csepegtettem a fülemben havasi kövirózsa cseppet napi 2-3x3 csepp, közben jártam jógázni heti 1x( összesen 2 alk), és kipróbáltam a keleti gyógymódok közül a shang-gung és a civirsh gyakorlatsort, ezen voltam 2 alkalommal, ezek gyógyító energaáramlások. Nem tudom, hogy pontosan mi volt az ami segített, de most január van és még egyszer sem zúgott a fülem nagyon remélem így is marad. Remélem, hogy tudok ezekkel az információkkal valakinek segíteni, mert sajnos tényleg egy borzasztó dolog a fűlzúgás és az orvosok csak széttárják a kezüket, hogy ezen nem tudnak segíteni.

Erzsó

2016. 01. 27. 19:30
Ezeket én is ki fogom bróbálni.majd beszámolok az eredményről.Én hiszek a gyógyteákban,más betegségben is használjuk őket,eredménnyel.Köszönöm Melinda,hogy megosztotta tapasztalatait!

Evelin

2016. 02. 09. 20:12
Ezeket a gyógyteákat én is elkezdem inni. Veszteni biztos, hogy nem fogunk vele. Mindenkinek gyógyulást.

Mókuska

2016. 03. 26. 10:20
Tavaly januárban kezdett zúgni a fülem. Elmentem háziorvoshoz, fül orr g-hez, mondták, szorongás és lelki okok miatt van,pf. Közben utána néztem meg még sok minden miatt is.Adtak gyogyxert 4 honapig xedtem, nem haxnált. Majd nyáron kider pajzsm-alulmüködésem van. Gondoltam, ha jó lesz a pajzs eredméynem, talán elmulik. Jó lett, csak tévedtem.Azota is zug

Németh Mária

2016. 04. 11. 10:51
Fülzúgásom volt nyaki ultrahang vizsgálat kimutatta 80%-ban meszes az erem stentet ültettek be 14 éve és jó.

Erzsébet

2016. 04. 15. 12:59
Nekem 2 éve zug a fülem néha úgy hogy majd bele örülök.
Most olvastam hogy valakin segítettek a XV.kerületben. Kérlek titeket adjátok meg az orvos címét hátha rajtam is segít.
Email cimem: erzsebet0707@freemail.hu

Segítséget előre is köszönöm

Éva

2016. 04. 15. 23:47
Nekem 38 éve zúg a fülem, hallom milyen gyorsan ver a szívem. Akkoriban azt mondta az orvos, hogy valószínűleg a pajzsmirigy okozza. Gyógymódot nem találtam rá, eleinte majd beleőrültem. Mára megszoktam, már azt sem tudom milyen lehet a teljes csend :) Egy bizonyos frekvencián zúg, hallásvizsgálatkor azt a frekvenciát nehezen hallom meg. Egyébként a teljes csend nem jó, szokjatok hozzá, hogy a háttérben mindig szóljon valami. Alváshoz pedig próbáljátok ki a fülhallgatós zenét, halkan. Inkább azt hallgassátok, mint a zúgást. Szinte biztos, hogy nem fog elmúlni, meg kell tanulni együtt élni vele.

P. Mari

2016. 04. 21. 14:52
Nekem is sok éve cseng a fülem és a szívverésem ritmusára lüktet. Egy csontkovács azt mondta, nagyon el van meszesedve a nyakam, az okozza. Hiszek neki, mert más problémámon is segített már. Ha nyaki- és válltorna gyakorlatokat rendszeresen végeznék, ami a meszes nyakam merevségén segít, talán megszabadulhatnék az állandó, idegesítő csengéstől, de nem csinálom rendszeresen. Próbáljátok ki, ha nektek nagyobb a kitartásotok, talán segít.

Kata

2016. 04. 29. 09:24
Én is együtt élni kényszerülök a fülzúgással. Keresem a lehetőséget a megszűntetésére vagy gyógyítására, most egyet találtam: http://www.webbeteg.hu/cikkek/ful-orr-gegeszet/13081/fulzugas--van-megoldas

Tud erről itt bárki valami gyakorlati tapasztalatot mondani?

Kata

2016. 04. 29. 09:25
A Budapest XIV kerületében egy kórház van az UZSOKI utcai, lehet, hogy ott tudják gyógyítani? - keresgélek én is, hátha találok valami gyógymódot.

Évamama

2016. 05. 02. 20:59
Egy videó linket hoztam, ajánlom mindenkinek !

https://www.youtube.com/watch?v=rl2Adf-4PvM

Évamama

2016. 05. 02. 21:03
A fenti link Csodás Hidrogén cimen hallgatható !

Fülzúgós

2016. 05. 16. 16:41
Kedves Mindenki!

Valakinek használtak-e a Melinda által januárban említett és neki bevált módszerek (főleg a Gyuri bácsi által ajánlott Veronika gyógytea, Kövirózsa csepp)???

Mókuska

2016. 05. 27. 13:31
Sziaxtok. Már 16 hónapja zúg a fülem...Voltam fül orr-g.en, neurológián, ahol csak hülyeségeket pofáztak.Meg szokjam meg, ne foglakozzak vele. Hát szokják meg ök az ipari áramot szerintem. Nekem nem haxnált a ginko biloba, se a Bittner svédcsepp. Ma voltam 3adjára endokrinologián. , ahol megemlitettem a fülzugást, mondták menjek fül orr gégéxetre. Én azokhoz az idiotákhoz már nem megyek. Most má nem tudom, ezek után miben reménykedjek,pf

Mókuska

2016. 05. 27. 13:44
üdv

Évamama

2016. 06. 08. 22:14
Kedves Mókuska ! szokjál hozzá.Én is sok mindent kipróbáltam, nem használt !Eljutottam oda,hogy elhiszem nincs gyógymód, se orvosság !Fentebb betettem egy linket, Csodálatos Hidrogén kapszuláról ! annyi pozitív dolgot mondtak róla,én pedig el is hittem.Meg is rendeltem, meg is ettem, és csodák csodájára semmi változás nem történt !Na ennyi a a fülzúgás gyógyításáról !Aki ezek után azt mondja,h neki akármi is volt amit evett vagy használt,és megszüntette a panaszát,az festi magát !

Christopher Henderson

2016. 06. 09. 19:27
van szüksége a hitel? Ha igen, lépjen kapcsolatba velünk vissza a vállalati e-mail: christopherhenderson 261@gmail.com

Evelin

2016. 06. 09. 20:34
Semmit nem tudtam meg erről a megadott e-meil-címről. Valaki írna róla, hogy mit tudott meg róla?
Köszi

Edit

2016. 06. 09. 21:25
Sziasztok,
én elég új vagyok, még csak 5 hete cseng a fülem. Szeretném megkérdezni, hogy a BEMER mágnesterápiát próbálta-e már valaki?
A válaszokat előre is köszönöm.

Mókuska

2016. 06. 12. 08:50
Kedves Éva mama. Mindent megteszek, hogy egyszer elmuljon, gondolom Te is tettél ellene valamit. Remélem egyszer elmulik, csak keresni kellene komolyabb embert, aki hajlandó ezzel foglalkozni. Még fiatal vagyok és nem akarok egész életemben fülzúgással kinlodni, szerintem ezt nem lehet megszokni.üdv.

Évamama

2016. 06. 12. 22:15
Kedves Mókuska !Nagyon az elején jársz a fülzúgásnak, kívánom,hogy találj olyan embert aki nem csak komolyan fog venni, de tenni is képes lesz h megszüntesse a fülzúgásod ! Akik itt írtak,sajnos már évek óta szenvednek eme kórtól, de eddig mind hiába !Rengeteget kutogatok a neten, elolvasok cikkeket, videókat nézek, de eredménytelenül !már kezdem feladni !Nekem már több mint 20 éve zúg,zörög, időnként zakatol, néha ezer madár csicsereg,és nem fogod elhinni, sokszor észre sem veszem,és lehet vele együtt élni ! Hidd el sok orvos keze alatt megfordultam, ami bogyókat kaptam semmit sem használt, nem is ringattak abban a hitben h használni fog !ennek hangot is adtak, de az volt a protokoll h felírják ! tudván hogy semmi nem fog változni !Ha valamit találtam megrendeltem,megettem, mind kidobott pénz volt! Mára már feladtam ! Kívánok Neked kitartást és mielőbbi gyógyulást !

Évamama

2016. 06. 21. 17:51
Ha valakit érdekel !
Aurecon Ring Stop.

Bubu

2016. 08. 22. 23:08
Sziasztok!Én kb. 1,5 éve discozás után irdatlan zugásra ébredtem, csengés torzult hangok..szőrnyű volt. Elmentem egy egy hallásvizsgálatra rá 2 napra ahol azt mondták nincs halláskárosodásom és ha 2 hét alatt nem múlik el menjek el fülészetre. Jobb fülemből eltűnt teljesen balban lecsendesült és nem foglalkoztam vele tovább. Aztán egy idő után elkezdett hangosodni és egyre jobban zavarni.Elmentem egy fülészhez aki azt mondta ezen nem lehet segíteni és ginkgot javasolt amit nem szedtem rendesen.Mostanra eljutottam arra a szinte hogy nagyon kivagyok tőle.2 hónapja elkezdtem használni egy Tinnitool nevű készüléket.3 hónapig kell használni és kb 2 hete felerősödött a csengés ami állítólag a gyógyulás jele és jónak számít. Olvastam hogy valakinek 6 hónap használat után megszűnt a csengés. Valakinek van tapasztalata? Próbálok bízni de amikor olvasgatok ebben a témában teljesen be tudok pánikolni. Lehet hogy ezzel kell együtt élnem?

Évamama

2016. 09. 05. 14:28
Szívesen olvasnám hogy van e változás,javulás a készülék használatával !

Mókuska

2016. 09. 07. 11:49
Amikor én tavaly elmentem a fül-oor g-re (jan végén), megkérdezte dr nö elöxör: Robbant e petárda mellettem? NEM. mja: De igen,csak már nem emlékxik rá. Hát köpni-nyelni nem birtam.Mondom csak emlékeznék!!. Köv kérdés: Dolgozott e zajos helyen? -4éve kisebb ideig. Mondja: Akko azért zug a füle. Mondom neki 4éve. Igen, higgye el. Mondom ,nem hoxem el,ilyen nincs. Hát a jó édesanyja biztos csuklik neki azóta is :-) nem normális az a nö, aztán xedtem rá gyogyxert 4 honapig. Mondom: ez nem haxnál,nincs másmilyen? Mondja: Mire gondol? Ami haxnál.meg (anyádra).. Mondja ,nincs,szedjem ezt. Hát xedje ö 2 marékkal. Aztán fél év mulva kiderült pajzsmirigy alulmüködésem van.ami szintén okozhatja,amint utána néztem,mert szerinte csakis a xorongás okozhatja.perxe,meg a hóember,aki szereti a meleget.azóta már nem zug olyan hangosan,de csak zavar,és nem akarok belegondolni,h nem mulik el,pff

D Vitamin

2016. 11. 21. 22:40
Végigolvasva a hozzászólásokat több kérdés is felmerült bennem:
1: Miért nem írt senki a Hódorog Lászlóné féle Kórházi kezelés eredményéről?
2.) Vagy aki már meggyógyult, nem tér ide vissza? (Ez lehet akár jó hír is.)
Ami az én fülzúgásomat illeti, az enyém kb. 2 hónapja kezdődött, másnap már a fülészeten voltam, mert képtelen voltam elaludni éjszaka.Nálam ugyanis nemcsak zúgás volt (bal fülben), hanem nyomás, vagy dugulás-érzés is, ami így dupla nyűg volt. Azóta szedem a 120 milligrammos ginkót, Q10-et, és este "Nyugalom" teát iszok, hogy elálmosodjak. Valamennyit használtak, mert úgy érzem, a zúgás "erőssége" mérséklődött. De ami a legérdekesebb: Volt 4-5 nap, amikor egyáltalán nem zúgott, és az úgy maradt abba, hogy elkezdett "kikattogni, kirecsegni" a fülemből a már említett nyomás (dugulás) érzés, és tisztára éreztem, hogy átszellőzötté vált a füljáratom a torkom felé. Sajnos ez a "kiszellőzős" érzés már nincs meg, és megint nyomást és dugulást is érzek a zúgás mellett.
Néha kínomban lefutok 3-4 ezer métert a parkban, e futások után felerősödik, de a futás után 3-4 órával viszont csendesedik a zúgás.
És éjszaka? Odafeküdtem az akvárium mellé, azt éjszakára bekapcsolva a kissé duruzsolós, vizcsobogós hangokra egész jól el tudok aludni. És bár hajnali 4 körül erős fülzúgásra ébredek, azért így összejön 4-6 óra nyugodtabb alvás, amivel már el lehet evickélni az életben. De ...próbálkozom továbbiakkal, ígérem, vissza fogok térni az eredményekkel.
Mindenkinek kitartást kívánok!

mókuska

2016. 11. 23. 08:56
Kedves D vitamin
Nekem is erösödik fizikai munka után. Tegnap pl ástam a kertet,ugy zugott este,jó ha 3 orát aludtam. Tök fáradt vagyok.
Nem mindig zug hangosan,olyan változó.Én is kisérletezem,mert nekem az nem megoldás,h barom orvos azt mondja,hogy ha már zug, akkor hagy zugjon. Zugjon az övé,meg a k...a anyjáé is :-)
Még a veronikafü teát kipróbálom,bár nem hiszem. Én svéd cseppet rakok a fülembe,attól enyhül,ha már nagyon zug.
Üdv.

D Vitamin

2016. 11. 25. 19:01
Üdv, Mókuska! Szerintem a svéd csepp azért jó, mert a benne lévő alkohol tágítja a fülben lévő kis ereket. Tegnap egyébként kaptam betahisztin receptet (ez kifejezetten fülzúgásra való gyógyszer), lehet, hogy holnaptól elkezdem szedni. (Egy bajom lehet vele: mivel nyombél-fekélyem is van / volt, ezt a fajta gyógyszert óvatosan kell szednem.)
Ön nem próbálta még?

Mókuska

2016. 11. 26. 08:00
Én semmilyen gyógyxert nem akarok fülzúgásra xedni.Nekem Betarevint irtak fel, 4 honapig xedtem, nem használt. De azért szedjem tovább..hát szedje a k..va anyja! Nem hiszem,h haxnál az a betahistin sem. Valami alternativ szakembert kéne keresni,mert Én már meg sem merem emliteni a rendelöben a fülzúgást, mert én érzem magam hülyének. És nem tudom miért zug, nekem pajzsm alulmük van, ezért is zughat.
Rosszabbra meg már nem is merek gondolni, mert majd frászt kaptam,mikor olvastam,h 50 betegség okozhatja. DE orvos xerint csakis csakis a lelki okok,meg az energiacsakrák...
Hát kenje a fejére,meg a ku..a anyjáéra is :-)Lehet,h hülyének nézek ki, de nekem ez sok,amit nekem elöadtak,pf

Andi

2016. 11. 27. 22:23
Betahistint én is szedem már két hete még eddig semmi de orvos azt mondta 3-4 hónap mire javulás lehet

mókuska

2017. 01. 08. 09:51
Van valami pozitiv változás?

Danny

2017. 04. 17. 18:51
van szüksége sürgős anyagi segítséget, kölcsön bővítése, az üzleti vagy a számlák befizetése? kínálunk mindenféle hitel cégek és magánszemélyek, akik készek és szükségük van a sürgős hitel. forduljon hozzánk további részleteket e-mail: dannyoscar6@gmail.com

D Vitamin

2017. 05. 03. 21:59
Ismét van egy kis javulás. Rájöttem, hogy ha puhán ülök, vagy fekszek (fotel, vagy ágy), a nyaki gerincem kényszertartása miatt indul be a fülzúgás.Azóta a padlón ülve nézem a tv-t, és ha nem is múlt el, de később jelentkezik.
De a múltkor hasmenésem volt 2 napig, emiatt tök üres volt a gyomrom, és semmiféle zúgást nem éreztem. Ennek meg az lehetett az oka, hogy az a savas puffadásom, ami rendszeresen felnyomja a gyomromat a rekeszizmomhoz, nyelőcsövemhez -, most a hasmenés miatt megszűnt, és így provokáló tényező sem volt. (A gyomor a bolygóidegen keresztül kapcsolatban van a szívvel, aggyal, ezért refluxtól is lehet fülzúgás, és fülpucolástól is lehet szívinfarktus. ) A kiváltó ok tehát többféle lehet, a baj csak az, hogy ezt mind nekem kellett kinyomozni, mert az orvosok semmit nem segítettek.

mókuska

2017. 05. 12. 08:17
Kedves D Vitamin
Ez jó,ha már nem zug annyira a füled,nekem már elegem van ebböl.Elég volt a gagyi orvosokbol is,adják vissza az összepuskázott diplomájukat. Mi az h hallgassak éjjel zenét-azt mondta. Hát kinek van kedve hajnali 2kor zenélni

SARAH WILLIAMS

2017. 07. 20. 14:54
Sky World hitel cég, adunk kölcsönök kamatlába 0f 3%.
 

Jó nap, uram / ma vagyok.

Magánvállalkozás vagyunk és alacsony kamatozású hiteleket kínálunk annak meghatározásakor, hogy a hitel összege 100 millió kölcsönt nyújt-e az $ 1 000 dollár hitelhez az üzleti fejlődéshez: a szegény / üzleti terjeszkedés versenyképességéhez.

Különböző kölcsönöket kínálunk

* Személyi kölcsönök (biztosítottak és nem biztosítottak)
* Üzleti hitelek (biztosított és nem biztosított)
* Konszolidációs kölcsön
  
Nincsenek előzetes díjak.

Köszönjük, hogy elolvastad a hirdetést.
További információkért és érdeklődéséért küldj nekünk e-mailt ma
skyworldloanfirm@gmail.com
skyworldloanfirms@yahoo.com


Sarah Williams.

SARAH WILLIAMS

2017. 07. 20. 14:54
Sky World hitel cég, adunk kölcsönök kamatlába 0f 3%.
 

Jó nap, uram / ma vagyok.

Magánvállalkozás vagyunk és alacsony kamatozású hiteleket kínálunk annak meghatározásakor, hogy a hitel összege 100 millió kölcsönt nyújt-e az $ 1 000 dollár hitelhez az üzleti fejlődéshez: a szegény / üzleti terjeszkedés versenyképességéhez.

Különböző kölcsönöket kínálunk

* Személyi kölcsönök (biztosítottak és nem biztosítottak)
* Üzleti hitelek (biztosított és nem biztosított)
* Konszolidációs kölcsön
  
Nincsenek előzetes díjak.

Köszönjük, hogy elolvastad a hirdetést.
További információkért és érdeklődéséért küldj nekünk e-mailt ma
skyworldloanfirm@gmail.com
skyworldloanfirms@yahoo.com


Sarah Williams.

Szóljon hozzá!

Júliusi AKCIÓ

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Hírlevél feliratkozás

Felhasználási feltételek, adatkezelés »

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2017. júliusi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el

Legutóbbi hozzászólások

Érelmeszesedés elleni vakcina. Pro és kontra

A szív- és érrendszeri betegségek még mindig a vezető halálokok közé tartoznak. Egy magyar kutató érelmeszesedés elleni vakcináját ...
BEVERLY LOAN COMPANY
tegnap 22:47
Hello Loan Finder, Pénzügyi szabadságot keres? Vannak adósságai, szükség van egy kölcsönre, hogy új vállalkozást indítsanak? Vagy ...

Lúgosító zöldségek, gyümölcsök, gabonák és tejtermékek

Annak érdekében, hogy hatékonyan elsajátítsuk a lúgosító életmódot, ismernünk kell azokat a táplálékokat, melyek lúgosítják vagy ...
Andi
2017. 07. 23. 13:24
A köles előnyei nem állnak meg annál a ténynél, hogy lúgos és gluténmentes, tápanyagban gazdag gabona.

A fülzúgás okai és kezelése

A fülzúgás vagy a fülcsengés sokak életét megkeseríti, mivel visszatérő vagy szűnni nem akaró formában jelentkezik. Csendes ...
SARAH WILLIAMS
2017. 07. 20. 14:54
Sky World hitel cég, adunk kölcsönök kamatlába 0f 3%.   Jó nap, uram / ma vagyok. Magánvállalkozás vagyunk és alacsony kamatozású ...

A csalántea hatása az egészségre

Tibetben sok más hasznos, természet adta lehetőség között a csalánt is kiemelt gyógyhatású növényként emlegetik. Leveleit kiszárítva ...
Dr. Kovács Tibor
2017. 07. 20. 13:36
Az biztos, hogy nem árt csalánt fogyasztani, hisz elképesztő mennyi mindenre hatásos. A gyógynövények királya! Nagyon pontos a cikk, és ...

A bűncselekményeket jobb megelőzni, mint utánuk helyszínelni.

Dr. Garamvölgyi Lászlóval, az ismert rendőrségi szakértővel készített, májusi lapszámunkban megjelent interjú már online is olvasható.
Toth L
2017. 06. 29. 14:49
Sikerült volna fényt deríteni egy rejtélyre? József Attila 4 búcsúlevelet hagyott hátra a halála reggelén.

Palya Bea: Csak azt szabad csinálni, ami igaz és őszinte

Hogyan segít a félelmek legyőzésében a zene? Mit jelent egy népdal egy kamasznak? Miért fontos mozgásban tartani az életünket? Ezekeről, ...
Gyönös Károly
2017. 06. 26. 14:49
Nagyon birom a Palya Beát. Igazi nagy sztárnak fogja magát kinőni.

A nyugalom és az egyenletes súlycsökkenés szere

Keleten évszázadokig a zöld teát használták nyugtató, testsúlyszabályozó és gyógyhatása miatt, ugyanis levelében megtalálható egy ...
Jenei Istvánné
2017. 06. 14. 20:00
Kipróbáltam az L-theanint, nagyon jó hatású az alvásomra.

Mikor és hogyan érdemes inhalálni?

Ismét itt a tél, a gyakori alsó és felső légúti megbetegedések időszaka. Szakértőnk, Dr. Hidvégi Edit PhD gyermek- és felnőtt ...
Sövegjártó Gábor
2017. 06. 10. 18:46
az inhalátort természetesen lehet használni a copd re söt ajánlatos én berudál cseppet használok és általába segit

Gyakran elsírod magad? Megmondjuk, miért.

Életünk része a sírás és a nevetés. Az emberek között vannak sírósabbak, vannak nevetősebbek, így hát alighanem egyéniség kérdése ...
balicsaba
2017. 06. 05. 06:48
Balicsaba vagyok szegedröl,van egy kis problémám amivel önökhöz fordulok, van amikor birom egy pár napig rendesen, van amikor esténként rám ...

Eper – a tavasz kincse

A tavasz és a közelgő nyár első igazi jele, hogy megjelenik a piacokon a friss, illatos eper. Nemcsak nagyon finom, de az egészségünkre is ...
Manka
2017. 05. 23. 10:39
Remélem nem tette tönkre a termést az időjárás.. "szedd magad" földön szoktunk pár kilót szedni, lekvárnak, dzsemnek. Ha vacak a termés, ...