A leghatásosabb vérnyomáscsökkentő teák

Szerző: Szimpatika
Forrás: https://www.nepbetegsegek.hu/
A három leghatékonyabb teakeverék, amely bizonyítottan vérnyomáscsökkentő hatású: a hibiszkusz-, a fagyöngy- és a zöld tea. A teák hatását a növényi színezőanyagok egy bizonyos csoportjára, a flavonoidokra vezetik vissza. A zsír és a cukor azonban ezt a hatást hátrányosan befolyásolhatja, ezért a teákat ajánlatos cukor nélkül inni.

1. Hibiszkusztea

A hibiszkusztea egy különleges, nagyon finom gyümölcstea. Hidegen, egy kevés citromlével fogyasztva kiváló szomjoltó. Mivel kalóriaszegény, korlátlan mennyiségben fogyasztható. A hibiszkusztea rendszeres fogyasztása segít megelőzni a magas vérnyomást. Ezenkívül ismert a gyógyhatása megfázásoknál, érelmeszesedésnél és magas koleszterinszintnél. A hibiszkusztea a májat is védi a betegségektől. Magas vérnyomás elleni teaként hatékony megelőző szer.

Tudományosan is vizsgálták a hibiszkusztea vérnyomásra gyakorolt hatását. A bostoni egyetem kutatói 65, 30 és 70 év közötti résztvevőt vontak be a vizsgálatba, akik 120-150 Hgmm-es vérnyomásértékekkel rendelkeztek. Míg az egyik csoport tagjai 6 héten át mindennap 3 csésze frissen főzött hibiszkuszteát ittak, és a vérnyomásuk átlagosan 7,2 Hgmm-rel csökkent, addig a kontrollcsoport tagjai placebót kaptak, és csak 1,3 Hgmm-rel csökkent a vérnyomásuk.

Elkészítése: 6 evőkanál teát öntsünk le egy liter forró vízzel, és hagyjuk állni 5-8 percig.

2. Zöld tea

A zöld tea nemcsak antioxidánsokkal van tele, amelyek segítenek a vérben leküzdeni a szabad gyököket, hanem védi a fogakat a szuvasodástól és beindítja az anyagcserét, ezáltal elősegíti a fogyást. A rákos megbetegedéseknél is támogató hatást tulajdonítanak neki. A minket itt érdeklő tulajdonságaihoz tartozik a vérnyomást szabályozó hatása. Mivel a zöld tea rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás, hatékony szernek számít magas vérnyomás ellen. Hátránya, hogy nagyon sokáig éberen tart. A kávé vagy a fekete tea élénkítő hatása hamar fellép, de csak néhány óráig tart, a zöld tea viszont sokkal hosszabb ideig hat.

3. Fagyöngytea

Mindenképpen érdemes megkóstolni a különleges ízvilágú fagyöngyteát, ami magas vérnyomás esetén kiváló hatású. A fagyöngyöt már ősidők óta csodaszerként tartják számon, amelynek varázserőt is tulajdonítottak, azt azonban, hogy teaként magas vérnyomás ellen is fogyasztható, csak kevesen tudják róla. Pedig a fagyöngytea rendkívül hatékony természetes ital magas vérnyomás ellen, és ezt a hatását a tudomány is alátámasztotta.

 

Forrás: https://www.nepbetegsegek.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!