Holnap a futóké a repülőtéri futópálya – Ismét itt a Runway Run

2014. 09. 05.
Szerző: Szimpatika
Újra megrendezik Európa egyik legkülönlegesebb jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt. Szeptember 6-án reggel lezárják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáját, amelyet ezen a délelőttön nem a repülőgépek kerekei, hanem futócipők koptatnak majd.

A nagy sikerű tavalyi „premier” után a második Runway Runt ezúttal is közösen szervezi a Nike és a Budapest Airport. Idén még nagyobb lesz az esemény, hiszen 600-800 résztvevőre számítanak, a táv pedig 12 kilométer. A kontinensen egyedülálló, hogy egy működő nemzetközi repülőtér futópályája sportverseny helyszíne legyen, ezért a Runway Runt komoly figyelem övezi a külföldi futók körében is.

A 13R/31L futópálya – ismertebb nevén az 1-es futópálya – 3 kilométer hosszú, a 2x6 km-t teljesítő pároknak különleges élményben lesz részük, miközben az üresen tátongó betoncsíkon futnak végig. A Nike Futóklub tagjai közül 200 jelentkezőnek adatik meg ez a lehetőség, a Budapest Airport pedig meghívta a nemzetközi légiközlekedési iparág mintegy 150 jeles képviselőjét, akik szintén a Runway Run mezőnyét erősítik. Bár az érdeklődés hatalmas, a versenyen – a résztvevők limitált száma miatt – kizárólag a szervezők meghívójával lehet elindulni. A nevezésekből befolyt adományokat a Nike és a Budapest Airport jótékony célra ajánlja fel, a cégek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogatják. Ahogyan a tavalyi évben, idén is számos közéleti személyiség, sportolók és a média képviselői is elindulnak a váltóversenyen.

„A tavalyi Runway Run sikere után nem is lehetett kétséges, hogy idén is megszervezzük a versenyt. Ez egy olyan jótékonysági futóesemény, ahol a Nike Futóklub kivételezett tagjai életre szóló élményekkel gazdagodnak, hiszen ilyen izgalmas helyszínre ritkán juthatnak be a futók” – mondta Hajagos Rita Brand Manager (Running&Womens Training CE) a Nike-tól.

Különösen nagy öröm a számunkra, hogy egy ilyen rangos és egész Európában egyedülálló sporteseménynek adhatunk otthont itt a repülőtéren” – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzáfűzte: „Az idei évben egy sor külföldi vezetőt hívtunk meg a partner-légitársaságoktól, a repülőterektől és az utazási irodáktól, akik egyben egy nagyszerű hétvégét is eltölthetnek Budapesttel és Magyarországgal ismerkedve. Azt szeretnénk, ha a Runway Run-sorozat mint különleges sportesemény Budapest egyik egyedi turisztikai attrakciójává válhatna.”

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!