Útban az egészséges táplálkozás felé

Szerző: Szimpatika
Mintegy 20 hazai szervezet és vállalat több mint 70 önkéntes vállalást téve csatlakozott az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) egészséges táplálkozást előmozdító felhívásához - közölte az ÉFOSZ kedden.
Az ÉFOSZ napjaink legkritikusabb, egészséges táplálkozással összefüggő kérdéseiben - sótartalom-, kalóriatartalom-, zsírtartalom-csökkentés, aktív életmód támogatása, vagy a felelős reklám - fogalmazott meg vállalásokat a hazai élelmiszergyártók számára. A szövetség emellett felkérte azokat a szervezeteket, amelyeknek elsődleges fontosságú, hogy iparági szinten járulhassanak hozzá a fogyasztók sokszínű és kiegyensúlyozott táplálkozásához, hogy lépjenek be az összefogásba.


A közlemény idézi Éder Tamást, az ÉFOSZ elnökét, aki elmondta: az Élelmiszeripar a fogyasztók egészségéért - tegyünk együtt érte! kezdeményezéssel a szervezet célja, hogy folyamatosan, minél nagyobb számban csatlakozzanak azok az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások, amelyek készek termékeiket fejleszteni annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a legkorszerűbb táplálkozási ajánlásoknak. Hozzátette: az egészséges táplálkozás és az aktív életmód előmozdítása, valamint a népegészségügyi mutatók javítása kizárólag valamennyi érintett közreműködésével, társadalmi összefogással lehetséges.

A kezdeményezés honlapján az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak a felhívásról, a csatlakozás feltételeiről és módjáról, illetve a megtett több mint hetven vállalásról, amelyet az ÉFOSZ felhívásához elsőként csatlakozó gyártók és szervezetek, azaz a Bonbonetti, a Bunge, a Danone, az Első Pesti Malom, a Friesland, az Intersnack, a Mirelite Mirsa, a Natura Margarin, a Nestlé, a Pick, a Piszkei Öko, a Sole-Mizo, az Unilever, az Univer, a Magyar Édességgyártók Szövetsége, a Magyar Húsiparosok Szövetsége, a Magyar Konzerv és Hűtőipari Szövetség, a Magyar Pékszövetség és a Magyarországi Üdítőital-, Gyümölcslé- és Ásványvízgyártók Szövetsége tettek. A kezdeményezés szakmai partnere a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Nemzeti Agrárkamara.

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!