Emberszervíz

Szerző: Sallai Ervin
– Hát szia, Manyikám, ezer éve nem láttalak. Hogy vagy?
– Csak egyformán, Icukám, csak egyformán. Hanem szegény Gézám, képzeld, gyengélkedett a lelkem, el akartam vinni orvoshoz, de az meg kiköltözött a faluból.

– Mire ti?!

– Olyan hosszú az út vonaton a városba, inkább elvittem Lacikához, az autószerelőhöz. Az tanult ember, mindenhez ért.

– Mi is oda járunk az én Józsefemmel.

– Ne mondd, Jóska beteg?

– Azt mondta a Laci, hogy a kipufogójával lehet valami. Kérdezte is, hogy nem érzem–e mostanában büdösebbnek, mert akkor a zárószimeringek öregedhettek el, de tudod, nekem milyen rossz az orrom, ’68–ban hetekig görényt simogattunk a Cili cica helyett, mert a szemem se jó. Nektek mit mondott?

– Hogy nem most kellett volna ezzel jönni. Meg hogy látja, a Gézámat rendesen karbantartom, de igazából nem ilyen futásteljesítményre tervezték.

– A Gézát? Hisz az soha egy métert nem futott. Az én drága Jóskámról megkérdezte, hogy hidegben indul–e rendesen. Mondtam, hogy csak szívatóval, mert hát ez az igazság. Jóska fel sem ül az ágyból, míg egy stampedli szilvát nem hozok neki a Szepesi gazda főzetéből.

– Nekem meg azt mondta a Gézára, hogy lestrapáltak a kilengéscsillapítói. Hát bizony régen voltak kilengései. Ha elaludt a szekéren, a lovak a kuplerájba vitték, nem haza, pedig a második nagy háborúban ellőtték az egyik heréjét a muszkák. Meg hát a kocsmában is gyakran légteleníti a rendszerét, olyan sörszaggal jön haza esténként, hogy kénytelen vagyok a hitvesi ágyban az orrára akasztani egy kókuszos wunderbaumot.

– Jaj, szegénykém. Képzeld, engem pedig megrótt ez a pernahajder Laci, hogy időnként alá kellene feküdni a Jóskának, megnézni, hogy minden rendben van-e. Vagy hogy állítsam aknára, mert ha megemelem, nemcsak az isiászom jön ki, de még széjjelesik a drágám, olyan rossz állapotban van. A fogyasztása is megnőtt a lelkemnek, úgy puszil be egy tál mákos lecsót, hogy azt sem mondja, fapapucs. A teljesítménye meg jó, ha a felére esett vissza. Nem csak én panaszkodok rá, hanem a Margitka is, aki a Zöldérttől ment nyugdíjba. Mai napig udvarolgat neki a Jóska, hogy a ménkű kopasztaná meg. És a Géza szívére mondott valamit a szerelő?

– Hogy az alapjárat ingadozik, nem úgy pumpál, mint régen, de biztosat csak akkor mondhat, ha szétszedi a satupadon sniccerrel. Eredeti szívet mostanság nem is lehet szerezni, ha esetleg cserélni kell, mert hiánycikk a bontóban, de lehet rendelni Kínából utángyártottat postán. Csak most azt nem tudom, hogy azzal is szeretni fog-e engemet.

– Jóskának is teljes generál kéne, de a szerelő szerint amennyiből rendbe hozzuk, annyiból egy újat vehetek magamnak. Bizony, nem gyorsul már úgy, mint régen.

– Nekem is azt mondta, hogy egy kis optikai tuning, vaxolás segíthet, hogy jobb kondíciókkal szabaduljak meg tőle. Hirdessem meg a vaterán, vagy számíttassam be egy újba. El is álmodoztam egy ilyen fess amerikain, mint a Dzsorzsklúni.

– Hej, az nálam is parkolhatna. Te Manyikám, milyen jó, hogy mostanában szervizbe visszük a férjeinket, nem orvoshoz. Sokkal kellemesebb így a beszélgetés.

– Bizony. Nyári papucsokat megrendelted már az uradra? Állítólag 7 fok fölött nagyon kopik a téli.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!