Lakógyűlés

2015. 07. 14.
Szerző: Sallai Ervin
Szeretettel köszöntöm a lakógyűlés résztvevőit. Nagy örömünkre szolgál, hogy bokros teendői ellenére mindenki időt szakított a megbeszélésre. Külön köszönet Lacikának a földszint 5.-ből, aki Dollár és Dzsihád kutyust hajnalban kikötötte a kapuba, hogy senki ne akarja elhagyni a házat.

Reméljük, különösebb visszaesést nem okoz az ország GDP-jében, tekintve, hogy a ház lakói elenyésző mértékben veszik ki részüket a termelésből.

De hogy ne szaporítsam a szót, térjünk rá az első napirendi pontunkra. Köszöntsük szeretettel új lakóinkat: Krisztiánt és barátnőjét, Dzsinát. Krisztián hamar beilleszkedett közösségünkbe, a helyi szokásokat ügyesen átvéve a költözéskor kitépte a villanyórát a falból, és összekötötte a drótokat, így már ők is tagjai a mi kis ingyenáram-kommunánknak. Nem kis büszkeséggel állíthatom, hogy a felhasznált és a kifizetett áram különbségét mérve házunk méltán pályázhat a Guinness-rekordra. Ebben persze nagy segítségünkre van a tetőtért bérlő, örökösen mosolygó Raszta Jimmy kertész, aki Budapest mellett egész Amszterdamot ellátja marihuánával, így több wattot emészt fel, mint egy alumíniumkohó.

Apropó alumínium. Kérjük az udvaron fémhulladékátvevő-telepet üzemeltető Rácz fivéreket, hogy lehetőleg éjfél után már ne flexeljenek, mert nem halljuk a második emeletről a Hosszú fekete hajra mulató Póczik családot. Szegények hiába vették meg az 5.1-es házimozirendszert meg a szubvúferes mélynyomót a Muzsika tévéhez. A flex és a köszörű, amellyel Pistiék az alvázszámot szokták kiütni a lopott gépkocsi-alkatrészekből, elnyomja a talpalávaló zenét.

Ha már a zajoknál tartunk, többen kérték, hogy amikor Urbanovics úr részeg, lehetőleg inkább kézháttal üsse becses neje, mert a tenyeres pofonok nagyon csattognak hajnalonta.

Pár szó a házat érintő anyagiakról. Nem mintha túl sokan fizetnék a közös költséget, de azért elmondom. Jelentős összeget spórolunk meg havonta azzal, hogy drága ipari kamerarendszer helyett az alvási zavaroktól szenvedő Csombó néni figyel mindenkit a rács mögül. Tekintettel arra, hogy az egy főre jutó megfigyelés állítólagos indokolatlan emelkedése miatt legutóbb Hefelle úr egy kalapáccsal megdobta Csombó nénit, az ajtókeretét biztonsági szúnyoghálóval láttuk el. Nálunk a legfőbb érték az ember.

A megfigyelésnek hála kiderült, hogy Szendrői úr férfiúi kötelezettségeit nem csak saját feleségénél, de Bánfalvy kisasszonynál is teljesíti. Természetesen a dupla névnapi és születésnapi anyagi terhekre való tekintettel, szociális alapon csökkentettük a rá eső közös költséget. Oppardon, nem tudtam, hogy Szendrőiné nem volt tisztában a pásztorórákkal. Legyenek kedvesek a további hajtépést a lakógyűlés utánra időzíteni. A közösségi terek használatáról is essen pár szó. Távol álljon tőlem, hogy korlátozzam a közös tulajdon birtokba vételét, de mostanra már több család épített a tetőcserepekből kályhát és a tetőlécekből galériát, aminek következtében beáznak a harmadik emeleti lakások. Ez ügyben szavazást írok ki: Visszaépítsük a tetőt eredeti funkciójában, vagy a felső lakásokban termesszünk rizst? Köszönöm. 82 : 1 arányban a rizstermesztés győzött.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!