Édes Otthon

Trükkös tojások

A húsvéti néphagyományok közül a locsolkodás és az érte járó vagy azt kiváltó ajándékozás ma is elevenen él húsvéthétfőn. Talán a fiúk jobban élvezik ezt, mint a lányok, de sebaj, ez is jó alkalom egy kis ismerkedésre, beszélgetésre. Rugaszkodjunk el a szokásoktól, és ne kínáljuk alkohollal a gyerekeket! Locsoláshoz és ajándékozáshoz is használjuk stílusosan a húsvétot jelképező tojást.

Ne lomtalanítsunk!

Nyakunkon a tavaszi nagytakarítás és a lomtalanítás keserédes kötelessége. Íme, néhány ötlet, hogy a kuka helyett újrahasznosuljanak kidobásra szánt tárgyaink.

Rántott hús light

A lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatott, olajban kisütött hús nem éppen könnyű étel. De van megoldás azok számára is, akik szeretnének egészségesen étkezni. Íme néhány trükk, hogy lehet a rántott hús light.

Jelmez farsangra, saját kezűleg

Itt a farsang, ez az átmeneti, téltemető, tavaszváró időszak, ami hagyományosan közösségi ünnep, a társkeresés ideje. Bár a farsangi jelmezek napjainkra erősen átalakultak, sok, ma is évről-évre visszatérő figura a hagyományokban gyökerezik. Mint ahogy az is, hogy a saját készítésű, egyedi jelmeznek van igazi értéke a farsangi bálokon.

Hova tegyük a csomagolópapírt?

Fogadni mernék, hogy minden józan megfontolás ellenére nálatok sem sikerült tiltólistára tenni karácsonykor a csomagolópapírt, és kiváltani valami mással.

Padlizsános receptek

Vigyázat! A padlizsánkrémre nagyon könnyű rászokni – nem véletlen, hiszen a padlizsán a burgonyán és paradicsomon kívül a dohánynak is közeli rokona, és az unokatesóhoz híven tartalmaz némi nikotint is.

Böjt idején is ehetjük

A kékre főtt pisztráng valójában ezüstösen szürke, csak forró, enyhén savas lében vált színt. Az íze pedig? Fenséges.

Újévi koplalás helyett II.

A karácsonytól szilveszterig húzódó lakomák után kíméljük kicsit a gyomrunkat, no meg a pénztárcánkat!

Újévi koplalás helyett I.

A hetedhét-országra szóló, karácsonytól szilveszterig húzódó lakomák után kíméljük kicsit a gyomrunkat, no meg a pénztárcánkat!

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!